Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

De beste reistijd om Guatemala te bezoeken

Voor een spectaculaire vakantie naar Midden-Amerika ben je in Guatemala op de juiste vakantiebestemming. Maak met een groepsrondreis bijvoorbeeld kennis met Antigua, een eeuwenoude stad vol kleurrijke gebouwen uit de koloniale tijd. Of bezoek de Mayastad Tikal met wereldberoemde tempels. Wat is echter de beste reistijd om Guatemala bezoeken?

Het klimaat van Guatemala

Guatemala ligt in Midden-Amerika en kent door zijn ligging vier verschillende klimaatsoorten. In het noorden geldt het tropisch regenwoudklimaat en de laaggelegen gebieden hebben een tropisch klimaat. Over het algemeen is het er altijd tropisch warm met vele regenbuien. Het centrale deel van Guatemala kent een gematigd klimaat met droge winters en natte zomers. Langs de kust bij de Grote Oceaan en bij Mexico en de Caribische Zee heerst een tropische moesson en een tropisch savanneklimaat. De regentijd loopt van eind mei tot eind oktober, met de meeste regen in september en oktober. De warmste maanden zijn maart en april. De beste reistijd in Guatemala vanwege het klimaat is dan ook van november tot en met april.

Reizen buiten de drukte in Guatemala

Als je niet van de schoolvakanties afhankelijk bent, is het aan te raden om buiten het hoogseizoen naar Guatemala op reis te gaan. De drukste maanden in Guatemala zijn december en april. Guatemala is echter nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor het nooit extreem druk is. Het voordeel van een vakantie buiten de schoolvakanties is echter dat de ticketprijzen veel voordeliger zijn. Er zijn twee belangrijke evenementen in Guatemala waardoor het iets drukker zal zijn. Zo is de heilige week voorafgaand aan Pasen, de Semana Santa, een van de belangrijkste evenementen van Guatemala. Reizigers uit de hele wereld bezoeken deze bijzondere week. In september wordt door heel Guatemala de onafhankelijkheid gevierd, met ware Latijns-Amerikaanse passie. Het onafhankelijkheidsfeest wordt in Quetzaltenango het grootst gevierd.

Bekijk hier alle reizen naar Guatemala

Op zoek naar wat anders?

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Guatemala

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Guatemala

Dankzij de levendige natuur en kleurrijke cultuur een onvergetelijk avontuur. Van de mysterieuze Mayatempels in Tikal tot de turquoise waterpoelen van Semuc Champey en de actieve Pacaya-vulkaan.
Alles voor je vakantie naar Guatemala

Alles voor je vakantie naar Guatemala

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Guatemala.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.