Van London Heathrow naar centraal Londen

Heathrow (LHR) is de grootste van de Londense luchthavens en ligt op 32 km afstand ten westen van het stadscentrum. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om deze afstand af te leggen.

Per trein

De Heathrow Express is de snelste verbinding en rijdt tussen ca. 05.15 en 23.23 uur van Terminal 1 & 3, Terminal 4 en Terminal 5 non-stop naar Paddington Station. Reisduur: 15-20 min. 

Per Underground

De Piccadilly-lijn rijdt tussen ca. 05.00 en 23.45 uur van Terminal 1 & 3 (= één station), Terminal 4 en Terminal 5 naar centraal Londen. Reisduur: ca. 1 uur. 

Per coach en bus

Er rijden met regelmaat coaches van National Express tussen Heathrow’s Central Bus Station en Victoria Coach Station. (Een coach is een luxe bus en volgens de Engelsen iets héél anders dan een ‘gewone’ bus.) Reisduur: ca. 55 min. De coaches rijden vanuit Heathrow van 05.00 tot 21.30 uur en vanuit Victoria Coach Station van 07.17 tot 23.30 uur. Tussen 00.00 en 05.30 uur rijdt er een gewone bus, de N9, tussen Heathrow en Trafalgar Square.

Per taxi

Een rit met een officiële ‘black cab’ (altijd voorzien van een meter) naar Centraal Londen kost, mede afhankelijk van de verkeerssituatie, tussen de £ 45 en £ 75. Neem alleen een officiële taxi, geen ‘snorder’, je zult niet de eerste zijn die wordt genept of erger.

Een stedentrip naar Londen boeken

Wil je Londen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Londen