Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in en naar Kopenhagen

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is betrouwbaar, punctueel en brengt je overal waar je maar wezen wilt. Bus (inclusief de waterbus), metro, trein, taxi: Kopenhagen heeft het allemaal. Met één ticket heb je toegang tot al de vormen van openbaar vervoer. Ook de fiets is een prima keuze in de Deense hoofdstad, waarvan het centrum prima te voet valt te verkennen.

Openbaar vervoer in Kopenhagen

  • Metro – De vier metrolijnen in Kopenhagen rijden 24/7 (overdag om de vier minuten; ‘s nachts om de 20 minuten) en verbinden de belangrijkste punten van de stad, waaronder het stadcentrum en de luchthaven. Lijn 3 verbindt de wijken Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro met het centrum. Lijn 4 verbindt het centrum met de bekende wijk Nordhavn (design en architectuur).
  • Bus – Er zijn drie bustypen: de A-bussen zijn voor de meeste bezoekers het handigst. De S-bussen zijn sneller maar maken minder stops, rijden iets minder vaak en niet ’s nachts. Dan rijden wel de N-bussen.
  • Trein – De S-tog (S-trein) is vooral handig als je naar een van de buitenwijken wilt. De treinen (zeven lijnen in totaal) rijden elke 10 of 20 minuten. 
  • Taxi – Betrouwbaar maar niet goedkoop. Reken voor een stadsrit van 3 km op ca. DKK 230-350 afhankelijk van de drukte van het verkeer.

Copenhagen Card

Met de Copenhagen Card kun je onbeperkt gedurende de gekozen periode (24 tot 120 uur) gebruik maken van het hele openbaar-vervoernetwerk in de hoofdstad, inclusief van en naar de luchthaven. Daarnaast verschaft de kaart gratis toegang tot meer dan 80 musea en attracties en biedt hij korting in cafés, restaurants en bij sightseeingtours etc. 
Kinderen tussen 3 en 11 jaar hebben hun eigen Copenhagen Card nodig. Voor deze groep is de kaart echter wel gratis. Voor kinderen tot 15 jaar is er een eigen Junior Card.

Citypass

Onbeperkt gebruik van bus, trein en metro in zones 1 t/m 4 incl. retour van/naar luchthaven kan met de Citypass. Net als bij de Copenhagen Card kun je kiezen tussen een kaart die 24 tot 120 uur geldig is.

Van de luchthaven naar het stadcentrum

Van Copenhagen Airport naar het stadcentrum

  • Metro – De snelste manier om van de luchthaven naar de stad te komen er vice versa. Het metrostation is op Terminal 3, reisduur 14 min. Overdag gaat er iedere 3-6 min een metro; afhankelijk van het uur van de dag. In het weekend en ’s nachts rijdt de metro minder frequent.
  • Trein – Handig als je naar het Centraal Station (Copenhagen H) of westelijk Kopenhagen wilt. Ook de trein vertrekt vanaf Terminal 3; iedere 10 min. overdag rijdt er een.
  • Bus – Bus 5C rijdt tussen de luchthaven (net buiten terminal 3) en Centraal Station en andere haltes in de binnenstad. Reisduur 30-35 min.
  • Taxi – Er zijn taxistandplaatsen bij Terminals 1 en 3. 

Vervoer naar Kopenhagen

Vliegen

Verschillende airlines vliegen rechtstreeks naar Kopenhagen.

Auto

De afstand Utrecht-Kopenhagen bedraagt ruim 750 km (= 8.24 uur rijden zonder onderbrekingen).

Trein

Retour Amsterdam-Kopenhagen kan vanaf 2 x overstappen (per enkele reis), reisduur vanaf ruim 11 uur.

Bus

Een enkele reis Amsterdam-Kopenhagen heeft een reisduur vanaf 12 uur.

Een stedentrip naar Kopenhagen boeken

Wil je Kopenhagen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk top stedentrips Kopenhagen 

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.