Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis op Cyprus. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Vakantiehuis op Cyprus: ontdek prachtige natuur en cultuur

Een vakantiehuis op Cyprus is het ideale startpunt voor het verkennen van dit veelzijdige eiland. Niet alleen vind je op Cyprus veel historische sites, dit eiland in de Middellandse Zee kent ook verrassend veel natuurgebieden en bijzondere plekken, zoals de in tweeën gedeelde hoofdstad Nicosia.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Cyprus 
Bewonder de historische monumenten van Cyprus. Van het rijke Kykkos-klooster in de bergen van Troödos tot de vroegchristelijke basiliek of het Grieks-Romeinse amfitheater in Kourion.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Lang vervlogen tijden

Wil je vanuit je vakantiehuis op Cyprus een reis terug in de tijd maken? Dat kan, want het eiland heeft veel archeologische vindplaatsen. Bij Kourion bijvoorbeeld, waar je wandelt tussen de restanten van bouwwerken als publieke baden, maar ook een concert kunt bijwonen in het gerestaureerde amfitheater. In havenstad Paphos is het kasteel een niet te missen bezienswaardigheid, net zoals de indrukwekkende Graven van de Koningen, waar overigens nooit echt koningen begraven hebben gelegen. Ga je vanuit je vakantiehuis op Cyprus hoofdstad Nicosia bezoeken, vergeet dan niet je paspoort. Nicosia is namelijk verdeeld in een Grieks gedeelte en een Turks gedeelte. Leer alles over de geschiedenis van het eiland in het Cyprus Museum en breng een bezoek aan de moskee Selimiye.

Duik de natuur in vanuit je vakantiehuis op Cyprus

Voor een relatief klein eiland kent Cyprus behoorlijk wat natuurgebieden. Reis vanuit je vakantiehuis op Cyprus bijvoorbeeld af naar het Troödosgebergte in het westen en klim naar de top van de Olympus (1952 meter) of maak een (iets) minder inspannende wandeling naar het indrukwekkende Kykkosklooster. In nationaal park Akamas heb je de kans om bijzondere dieren te spotten, zoals de vale gier en de karetschildpad. Kaap Greco is geen officieel nationaal park, maar je vindt hier wel prachtige natuur. Wandel langs de ruige kust of maak een bootexcursie en ga snorkelen of zwemmen. Pas wel op voor het zeemonster Ayia Napa, al is deze volgens de legende erg vriendelijk.