Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
De leukste bezienswaardigheden van Cyprus 
Bewonder de historische monumenten van Cyprus. Van het rijke Kykkos-klooster in de bergen van Troödos tot de vroegchristelijke basiliek of het Grieks-Romeinse amfitheater in Kourion.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Cyprus

Een vakantie naar Cyprus is gevuld met luxe stranddagen, stille wandeltochten door de bergen en eeuwenoude historische parels. Laat je verrassen door dit eiland waar uiteenlopende culturen samenkomen.

Voorbereid naar Cyprus

Ontdek hier de belangrijkste praktische informatie voor je vakantie naar Cyprus, van de juiste reisdocumenten tot douaneregels. Wil je een auto huren? Op Cyprus wordt aan de linkerzijde gereden en in Noord-Cyprus mogen automobilisten geen alcohol drinken. Vergeet bovendien niet om een adapter of wereldstekker mee te nemen, want je gebruikelijke stekkers werken niet op Cyprus.

De hoogtepunten van Cyprus

Byzantijnse kerken en koningsgraven van de Romeinen komen allemaal voorbij tijdens je vakantie op het eiland Cyprus. Wandel langs de 14e-eeuwse muren van het fort in Famagusta en strijk vervolgens neer op een terras voor een glas Cypriotische wijn. Volg de wandelpaden door het Troödosgebergte en laat je leiden naar de 12 meter hoge Caledoniawaterval. Vervolgens gaat er niets boven een rustige middag op het strand van badplaats Pafos.

Ontdek alle reizen naar Cyprus

Of je tijdens je vakantie nu de natuur van Cyprus wilt verkennen of de samenkomende culturen op het eiland wilt ervaren; er is altijd een vakantie naar Cyprus die bij je past. Laat je tijdens een uitgestippelde wandelreis door het mediterrane landschap van de Kaap van Akamas voeren, of bezoek hoofdstad Nicosia tijdens een gezellige groepsreis.