Nieuwsoverzicht

Zoeken

9 nieuwsberichten

 1. Gratis snelladen met je elektrische auto? Nu nog wel!

  17 november 2022

  Gratis en snel je elektrische auto opladen als je gaat shoppen of een hapje gaat eten? Het kan nog, maar niet voor lang meer.

 2. Laadtarief Tesla SuperCharger flink hoger

  26 augustus 2022

  In 9 maanden tijd is het laadtarief bij de Tesla SuperCharger verdubbeld.

 3. Met een elektrische auto naar de zon

  6 juli 2021

  Autoredacteur Frank Buma reed onlangs voor de zesde keer in een elektrische auto naar een vakantiebestemming. Moderne EV’s komen steeds verder op een lading stroom, maar gedachteloos vertrekken is er nog altijd niet bij.

 4. ANWB Routeplanner voor elektrische auto’s

  1 februari 2021

  Zorgeloos op weg met een elektrische auto. De ANWB Routeplanner is nu ook te gebruiken om een route te berekenen voor stekkerauto’s. Je krijgt dan een route inclusief laadstops en laadtijd. 

 5. 2021: veel nieuwe elektrische auto’s volgens ‘Tesla-recept’

  7 januari 2021

  We blikken vooruit op de belangrijkste nieuwkomers van 2021 en veel van die nieuwe modellen hebben één ding gemeen: ze zijn exclusief als elektrische auto ontwikkeld en daarom minder een compromis dan de modellen die ook met benzinemotor leverbaar zijn.

 6. Particulieren gaan fors minder elektrische auto's kopen na wegvallen subsidie

  7 januari 2021

  Zoals verwacht is de beschikbare pot voor aanschafsubsidie op een nieuwe elektrische auto voor particulieren al binnen één dag volledig op. Er zal zelfs geloot moeten worden wie wel en wie geen subsidie toegekend krijgen.

 7. ANWB: Subsidiepot voor nieuwe elektrische personenauto’s moet worden verruimd

  9 juli 2020

  De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s is na ruim een week al leeg voor dit jaar. De ANWB pleit ervoor om deze subsidiepot te verruimen.

 8. Zijn er al goedkope elektrische auto's?

  17 juni 2020

  'Elektrische auto's zijn duur' is een veelgehoorde uitspraak, maar klopt dat wel? De ANWB doet een rondje langs de verschillende showrooms.

 9. Tentoonstelling 120 jaar elektrische auto

  9 oktober 2019

  In de Rotonde van het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag is tot en met februari 2020 de tentoonstelling 'De geschiedenis van de elektrische auto’ te zien.