Kamperen rond het kampvuur

Fire it up!

Tussen alle regels en richtlijnen zijn er nog kampeerplekken waar je gewoon een open vuurtje mag stoken. Om te grillen bij de tent, of om je ’s avonds bij op te warmen en sterke verhalen uit te wisselen. En ja hoor, pak die gitaar er ook maar bij!

Camping Møns Klint - Denemarken

Camping Møns Klint op het Deense eiland Møn is een camping voor iedereen. Voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden, voor natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars en vissers. Iedereen vindt op deze camping wel iets leuks. Cadeautje: magnifiek uitzicht. Je kampeert op één van de donkerste plekken van Denemarken, waardoor de sterrenhemel adembenemend is. 

De staanplaatsen op deze grote camping liggen verspreid over glooiende hellingen met bomen, struiken en ertussen vijvers. Tentkampeerders staan op een aparte weide. Huren kan ook. Dat kan een ‘Forest Cabin’ zijn of één van de unieke vakantiewoningen.

Bekijk de kampvuurcamping

Outdoor Camping Barvaux - België

Outdoor Camping Barvaux heeft een kant-en-klaar fikkie beschikbaar: voor een tientje huur je een vuurschaal compleet met hout en aanmaakblokjes, waarmee je ’s avonds tot tien uur op je eigen staanplaats mag stoken. Wil je door tot in de late uurtjes? Schuif dan aan bij het grote kampvuur op het veld naast de camping.

De camping is gelegen in de vallei van (en langs) de Ourthe. De stacaravans en toeristische plaatsen bevinden zich op grasvelden langs het fietspad dat over de camping loopt. Achterin is onder de bomen een veld voor tenten. Er is een oefenklimwand. De omgeving leent zich voor wandelen, vissen en er worden veel outdooractiviteiten georganiseerd, zoals mountainbiken, kajakken, abseilen en paintball.

Bekijk de kampvuurcamping

Adventure Camp Schnitzmühle - Duitsland

Een lange wandeling, fietsroute of kanotocht afsluiten bij de centrale verwarming is natuurlijk not done. Op avonturencamping Schnitzmühle gaat het survivallen daarom ’s avonds gewoon door. Op een van de stookplaatsen bouw je zelf of met hulp van andere kampeerders een Lagerfeuer. Uitdaging: lukt ‘t zonder aanmaakblokjes?

De camping ligt op een eilandje bij een hotel en een voormalige watermolen, in een glooiende, natuurlijke omgeving. Kanovaarders hebben er een eigen veld. De deels afgebakende staanplaatsen liggen direct aan de rivier tussen een gevarieerde begroeiing. Het terrein beschikt over veel sporten wellnessfaciliteiten die deels in de naastgelegen lodge zijn gesitueerd. Er is een kunstmatig aangelegde waterplas met een zandstrand.

Bekijk de kampvuurcamping

Flower Camping La Sténiole - Frankrijk

Een stapje terug naar vroeger, zo beschrijft Flower Camping La Sténiole het kampvuur dat je bij de tent of caravan mag maken. Sprokkelen is passé, want hout koop je tegenwoordig gewoon bij de receptie. Waarom zou je je ’s avonds opsluiten in je caravan of tent, terwijl je nog úren buiten kunt doorbrengen midden in de Vogezen?

Het is een bosrijk terrein, verborgen in het groen. Sommige staanplaatsen liggen op een groot geaccidenteerd terrein, andere op terrassen. In het midden ligt een zwem- en visvijver (niet gratis) met daarbij een strandje. Er zijn tafeltennistafels, een ondiep, betonnen kinderbadje en een springkussen.

Bekijk de kampvuurcamping

Camping Rothenfels - Oostenrijk

Voor voorbijgangers moet het een betoverend gezicht zijn: allemaal flikkerende lichtjes tegen een begroeide helling. Want de staanplaatsen op camping Rothenfels hebben niet alleen allemaal een eigen vuurplaats, ze liggen ook nog eens op terrassen. Zo heb je behalve van je eigen vuurtje ook plezier van dat van de onderburen.

De kasteelcamping is geschikt voor kampeerders die midden in de natuur willen staan. Het terrein bestaat uit twee delen; een daarvan is voor naturisten. Beide delen zijn volkomen van elkaar gescheiden door een openbare weg. De staanplaatsen liggen op terrassen. Er is een kunstmatig aangelegde zwemvijver.

Bekijk de kampvuurcamping

Camping Pè da Munt - Zwitserland

Geen paniek als je tussen de immens hoge dennenbomen in het hooggelegen Biosfeerreservaat Val Müstair rook ziet opkringelen of kampeerders hoort neuriën. Er wordt gewoon een worstje gegrild bij een tent of een typische kampvuurklassieker gespeeld op de gitaar – House of the Rising Sun van The Animals doet het altijd goed.

De geaccidenteerde terrassencamping is niet gemakkelijk bereikbaar voor caravans en daarom vooral geschikt voor tentkampeerders. Het terrein ligt in een nationaal park. Elke staanplaats heeft een eigen vuur- en barbecueplaats. Er is een kiosk met een terras en picknicktafels.

Bekijk de kampvuurcamping

Camping De Vuurplaats - Roemenië

What’s in a (camping) name? Al voordat de huidige, Nederlandse eigenaren de camping runden, zaten ze hier elke avond rond het vuur. Precies die stek is nu nog steeds de centrale vuurplaats waar gesprekken loskomen, of waar je gewoon in stilte kunt staren. Elke dag is er een vacature voor een ‘vuurmeester’; een taak die elke kampeerder op zich mag nemen.

Camping De Vuurplaats is een landelijk en rustig gelegen kampeerterrein in de noordelijke Karpaten met uitzicht op de bergen. Achter het terrein stroomt een riviertje waarin je kunt zwemmen. De camping biedt een maaltijdservice met ontbijt, table d’hôte met streekgerechten en een barbecue bij voldoende animo.

Bekijk de kampvuurcamping

Euro Air Camp - Tsjechië

Een kampvuur maken is op veel Tsjechische campings de normaalste zaak van de wereld. Ook op camping Euro Air Camp, waar kleine houtblokken zelfs gratis beschikbaar zijn. Naar eigen zeggen zijn er geen grenzen aan het vuurtje stoken, maar de camping zorgt wel voor constante supervisie. Wel zo veilig!

Euro Air Camp is een terrasvormig kampeerterrein aan de voet van het Reuzengebergte. De meeste staanplaatsen krijgen beschutting van hoge loofbomen, maar een aantal plaatsen is minder beschut. Rondom de camping liggen beboste heuvels. Er is een bowlingbaan. Het zwembad en de ligweide zijn ook toegankelijk voor daggasten. Op 100 m bevindt zich een vismeer. ’s Ochtends zijn broodjes verkrijgbaar.

Bekijk de kampvuurcamping

Spilhammars Camping - Zweden

Op de grond een vuurtje maken tussen de dennennaalden is op boscamping Spilhammar niet zo’n goed idee, vandaar dat je hier overal zwevende vuurtjes in een driepoot tegenkomt. Volg je jagersinstinct: hout kun je bijeen sprokkelen in het bos rond de camping. Of – het is tenslotte vakantie – haal een gratis stapeltje bij de receptie.

De camping, die beheerd wordt door Nederlandse eigenaren, bestaat uit twee velden. De staanplaatsen zijn niet afgebakend en liggen onder hoge naalden loofbomen. Op de camping is een kookgelegenheid en daarnaast ligt een restaurant.

Bekijk de kampvuurcamping

Misschien vind je dit ook interessant

Campings aan zee
Campings met grote staanplaatsen
Campings met zwemparadijzen

Speciaal voor jou geselecteerd