Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen met de hond

5 leuke kampeerterreinen voor jou en je viervoeter

We hebben een neus voor bijzondere hondencampings. Naast een lekker wandel- of speurgebied is een hondenkappertje, -douche of -oppas helemaal fijn voor je vriend op poten. En als de hond blij is, is de baas dat ook.

1. Camping ’t Schorre in Nieuwvliet, Zeeland

Kamperen met de hond aan zee

Heb je een hond in huis die door het dolle raakt bij de eerste aanraking met zand en meteen de zee in springt? Op naar Zeeland. Naast een strand op vijf minuutjes lopen (in de zomer wel even aanlijnen tussen 10 en 18 uur) beschik je op camping ’t Schorre over de luxe van een kennel, hondenwasplaats, speelweide én een wekelijkse hondentrimster. Als je hondenhaar maar goed zit.

Het kleine kampeerterrein ligt direct achter de zeedijk, met staanplaatsen en wat huuraccommodaties op een veld. Broodjesservice, midgetgolfbaan, fiets- en skelterverhuur. Per gast zijn meerdere honden welkom.

2. Camping de Havixhorst in De Schiphorst, Drenthe

Lekker behendig

Op Havixhorst zit je goed met je hond voor een lesje gehoorzaamheid, speuren, behendigheid of detectiewerk. Extra leuk: avondwandelingen onder begeleiding, en voor jou is er een groot zwem- en vismeer op de camping. O ja, mocht je een wegloopexemplaar hebben, met gaasafzetting kun je om je kampeerplek een eigen weitje creëren. Top.

Camping met twee velden, de ene met speeltuin, de ander met de genoemde vis- en zwemvijver. Staanplaatsen liggen aan de veldranden. Gratis boot- en vlotgebruik, hondendouche en -oppas.

3. Camping Samoza in Vierhouten, Gelderland

Een hondenleven

Er mogen vier honden per kampeerplek mee en wat een luxe voor de trouwe vrienden: een speelveld, evenementen én een school die leuke workshops geeft. Allemaal voor de hond. Maar mocht je je huisdier iets speciaals willen leren, dan is er ook privéles. Denk aan los-van-de-lijn-prikkels negeren en blijven luisteren naar de baas.

In de luxe glampinglodge mag je twee honden meenemen. Zodra je aan het eind van de dag met een drankje op het terras nageniet, pakt je hond − samen met de nieuwe vrienden − een drankje in de hondenbar. Een hondenleven.

Voor de baas is er ook genoeg te doen op deze camping. Heerlijk in de bossen van de Veluwe kampeer je met je eigen kampeermiddel, huur je een huisje of een glampingtent.

4. Camping de Schatberg in Sevenum, Limburg

Samen fit

Honden kunnen op een groot deel van het park lekker rondrennen, er is plek om te zwemmen en je hond kan er spelen met andere honden. En vind je dat-ie een shampoobeurt nodig heeft: ook voor de viervoeters is er een wasplaats. Het trimparcours is de plek om samen met je hond fit te worden.

Camping en bungalowpark, geschikt voor het hele gezin, óók (en juist) voor tieners. Er is maximale waterpret binnen en buiten, je kunt er bowlen en er zijn tal van andere activiteiten. Volop horeca. Per kampeerplek mogen twee honden mee.

5. Camping Klein Zwitserland in Zuidwolde, Drenthe

Naar de speeltuin

Heerlijk, zo’n speelparcours voor de viervoeters. Je hond kan er op een wipwap, door tunnels kruipen, een slalom doen en over een hoogtebrug lopen. Dik genieten voor het beestje én de baas. De hondenspeeltuin is afgezet, je hond kan er vrijuit spelen. Dat geeft rust. En diezelfde rust ervaar je ook daarna, als de hond bij tent, caravan of huisje ligt bij te komen.

Je kampeermiddel staat er, heel fijn vinden wij, op gras. Leuk voor de kinderen: in het bos van de camping kun je hutten bouwen. Er is een zwembad en het is er lekker kleinschalig.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.