CKE als legitimatiebewijs

Camping Key Europe is je vervangend legitimatiebewijs op alle campings die deel uitmaken van het Camping Key Europe netwerk. Inchecken gaat voortaan snel en gemakkelijk, want op de kampeerkaart staan al je gegevens. En misschien wel het belangrijkste voordeel: je kunt je paspoort op zak houden! In een aantal landen ben je wel verplicht je paspoort te tonen, maar je hoeft het document niet meer af te geven bij de receptie.

Camping Key Europe is niet wettig

Camping Key Europe is geen wettig legitimatiebewijs. In een aantal landen, waaronder Italië, Spanje en Kroatië, kan de campinghouder je alsnog naar een aanvullende legitimatie vragen. Dit is verplicht door de (plaatselijke) overheden. Zorg dat je je paspoort of ID-kaart altijd bij je draagt en maak thuis een kopie.

De ANWB heeft de afgelopen maanden veel vragen gekregen over het wel of niet afgeven of laten kopiëren van paspoorten op vakantiebestemmingen. De Rijksoverheid adviseert paspoorten niet af te geven of te laten kopiëren door hotels, accommodatieverschaffers en campings. Accommodatieverschaffers mogen je paspoort wel inzien en het nummer noteren, maar geef je paspoort niet af. Lees meer.

Controleer je gegevens op de kaart

Om Camping Key Europe te gebruiken als vervangend legitimatiebewijs op campings is het van belang dat jouw gegevens volledig en correct op de kaart staan. Als jouw recente paspoortgegevens bij ons bekend zijn, hebben wij deze op de voorzijde van de kaart afgedrukt. Staan jouw gegevens niet op de kaart? Dan verzoeken wij je vriendelijk om het paspoortnummer op de achterzijde van de kaart in te vullen.
Let op: vergeet niet jouw recente paspoortgegevens ook aan ons door te geven.
Na het plaatsen van je handtekening is Camping Key Europe klaar voor gebruik.

Het wijzigen van je gegevens betekent niet automatisch dat je een nieuwe Camping Key Europe kaart krijgt toegestuurd. Je gegevens worden verwerkt en meegenomen t.b.v van je Camping Key Europe kaart voor het volgende jaar. Aan het einde van het jaar ontvang je dan je nieuwe CKE.

Wanneer je een nieuwe pas wilt ontvangen, houd dan rekening met een levertijd van je duplicaatkaart van één werkweek vanaf het moment dat je gegevens hebt gewijzigd. Mocht je eerder je CKE kaart nodig hebben, dan adviseren wij je naar een ANWB-winkel bij je in de buurt te gaan (met paspoort of lidmaatschapspas). Daar kunnen de medewerkers het direct voor je in orde maken en een CKE kaart ter plekke voor je printen. Of je kunt contact opnemen met het ANWB-contactcenter: 088 269 22 22. Onze medewerkers daar kunnen je verzoek voor een duplicaatkaart in behandeling nemen.

CKE wordt op duizenden campings in Europa als vervangend legitimatiebewijs geaccepteerd. Dit voorjaar wordt bekend op welke campings de kampeerkaart als vervangend legitimatiebewijs wordt geaccepteerd.

Vraag CKE aan