Identificeren met je ANWB Kampeerkaart CKE

ANWB Kampeerkaart CKE is je vervangend legitimatiebewijs op alle campings die deel uitmaken van het Camping Key Europe netwerk. Inchecken gaat voortaan snel en gemakkelijk, want op de kampeerkaart staan al je gegevens. En misschien wel het belangrijkste voordeel: je kunt je paspoort op zak houden! In een aantal landen ben je wel verplicht je paspoort te tonen, maar je hoeft het document niet meer af te geven bij de receptie.

Geen wettig legitimatiebewijs

De ANWB Kampeerkaart CKE is geen wettig legitimatiebewijs. In een aantal landen, waaronder Italië, Spanje en Kroatië, kan de campinghouder je alsnog naar een aanvullende legitimatie vragen. Dit is verplicht door de (plaatselijke) overheden. Zorg dat je je paspoort of ID-kaart altijd bij je draagt en maak thuis een kopie.

De ANWB heeft de afgelopen maanden veel vragen gekregen over het wel of niet afgeven of laten kopiëren van paspoorten op vakantiebestemmingen. De Rijksoverheid adviseert paspoorten niet af te geven of te laten kopiëren door hotels, accommodatieverschaffers en campings. Accommodatieverschaffers mogen je paspoort wel inzien en het nummer noteren, maar geef je paspoort niet af. Lees meer.

Controleer je gegevens op de kaart

Om ANWB Kampeerkaart CKE te gebruiken als vervangend legitimatiebewijs op campings is het van belang dat jouw gegevens volledig en correct op de kaart staan. Als jouw recente paspoortgegevens bij ons bekend zijn, hebben wij deze op de voorzijde van de kaart afgedrukt. Staan jouw gegevens niet op de kaart? Dan verzoeken wij je vriendelijk om het paspoortnummer op de achterzijde van de kaart in te vullen.

Nieuw paspoort of ID-kaart?

Geef je actuale paspoort- of identiteitskaartgegevens meteen aan ons door om altijd van alle voordelen en gemakken van jouw CKE-kaart te profiteren. Je kunt je gegevens aanpassen in MijnANWB of via het Leden Service Center: 088 269 2222.

Het wijzigen van je gegevens betekent niet automatisch dat je een nieuwe CKE-kaart krijgt toegestuurd. Je gegevens worden verwerkt en meegenomen t.b.v van je CKE-kaart voor het volgende jaar. Aan het einde van het jaar ontvang je dan je nieuwe CKE.

Wanneer je een nieuwe pas wilt ontvangen, kun je hiervoor contact opnemen met het Leden Service Center: 088 269 2222. Houd dan rekening met een levertijd van 8 werktijden vanaf het moment dat je de duplicaatkaart hebt aangevraagd. Mocht je je CKE-kaart eerder nodig hebben, kun je bij een ANWB-winkel terecht: op vertoon van je paspoort of ID-kaart kan de winkelmedewerker je aanvraag direct behandelen en ter plekke een tijdelijke CKE-kaart voor je printen.

CKE wordt op duizenden campings in Europa als vervangend legitimatiebewijs geaccepteerd.

Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende campings

Vraag CKE aan

Andere leden bekeken ook