Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veilig legitimeren met je CKE-kaart

ANWB Kampeerkaart CKE is je vervangend legitimatiebewijs op alle accepterende campings die deel uitmaken van het Camping Key Europe netwerk. Inchecken gaat voortaan snel en gemakkelijk, want op de kampeerkaart staan al je gegevens. En misschien wel het belangrijkste voordeel: je kunt je paspoort op zak houden! In een aantal landen ben je wel verplicht je paspoort te tonen, maar je hoeft het document niet meer af te geven bij de receptie.

Vervangend legitimatiebewijs op de camping

CKE wordt op duizenden campings in Europa als vervangend legitimatiebewijs geaccepteerd. In een aantal landen, waaronder Italië, Spanje en Kroatië, kan de campinghouder je alsnog naar een aanvullende legitimatie vragen. Dit is verplicht door de (plaatselijke) overheden. De ANWB Kampeerkaart CKE is geen wettig legitimatiebewijs. Zorg dat je je paspoort of ID-kaart altijd bij je draagt en maak thuis een kopie.

Controleer je gegevens op de kaart

Om ANWB Kampeerkaart CKE te gebruiken als vervangend legitimatiebewijs op campings is het van belang dat jouw gegevens volledig en correct op de kaart staan. Als jouw recente paspoortgegevens bij ons bekend zijn, hebben wij deze op de voorzijde van de kaart afgedrukt. Staan jouw gegevens niet op de kaart? Dan verzoeken wij je vriendelijk om het paspoortnummer op de achterzijde van de kaart in te vullen.

Weet je niet zeker wat er normaal gesproken allemaal op de kaart zou moeten staan? Bekijk dan eerst goed de afgebeelde instructie op de pagina: Gegevens wijzigen op je ANWB Kampeerkaart CKE.

Nieuw paspoort of ID-kaart? Geef het door!

Geef je actuele paspoort- of identiteitskaartgegevens meteen aan ons door om altijd van alle voordelen en gemakken van jouw CKE-kaart te profiteren. Je kunt je gegevens aanpassen in Mijn ANWB of via het Leden Service Center: 088 269 2222.

Het wijzigen van je gegevens betekent niet automatisch dat je een nieuwe CKE-kaart krijgt toegestuurd. Je gegevens worden verwerkt en meegenomen t.b.v van je CKE-kaart voor het volgende jaar. Aan het einde van het jaar ontvang je dan je nieuwe CKE-kaart.

Wanneer je een nieuwe pas wilt ontvangen, kun je hiervoor contact opnemen met het Leden Service Center: 088 269 2222. Houd dan rekening met een levertijd van 8 werktijden vanaf het moment dat je de duplicaatkaart hebt aangevraagd. Als u binnen 8 werkdagen nadat u de ANWB Kampeerkaart CKE heeft aangevraagd op vakantie gaat, kunt u toch al de voordelen van de CKE-kaart genieten, zolang die niet gebonden zijn aan de fysieke kaart. Vanaf het moment dat uw aanvraag is bevestigd, kunt u uw kaartnummer terugvinden in Mijn ANWB. Bovendien kunt u contact opnemen met ons Leden Service Center indien u aan de campinghouder in diens eigen taal een bevestiging van uw geldige abonnement wenst te overhandigen.

Paspoort afgeven of niet?

De ANWB heeft de afgelopen maanden veel vragen gekregen over het wel of niet afgeven of laten kopiëren van paspoorten op vakantiebestemmingen. De Rijksoverheid adviseert paspoorten niet af te geven of te laten kopiëren door hotels, accommodatieverschaffers en campings. Accommodatieverschaffers mogen je paspoort wel inzien en het nummer noteren, maar geef je paspoort niet af. Lees meer.

Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende campings

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.