Veelgestelde vragen over de ANWB Kampeerkaart CKE

De ANWB probeert je zo goed mogelijk te informeren. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt over ANWB Kampeerkaart CKE. Daarom hebben we een lijst opgesteld met veelgestelde vragen in de volgende categorieën: Algemeen, CKE-abonnement, Kampeervoordeel, Legitimatie en WA-verzekering.

Mocht je hier niet het antwoord op je vraag kunnen vinden, dan kun je de vraag stellen via het contactformulier. Selecteer bij de categorie 'Vakantie/vrije tijd' en bij het onderwerp 'Camping Key Europe'.

Algemeen

De ANWB Kampeerkaart CKE maakt onderdeel uit van de internationale organisatie ‘Camping Key Europe’. Sinds begin 2019 is ANWB eigenaar van CKE . Inmiddels wordt Camping Key Europe verkocht in 17 landen en zijn er een miljoen kaarthouders die gebruik  maken van de voordelen van de kaart. De kampeerkaart heeft verschillende functionaliteiten; het biedt korting op campings, het geldt als vervangend legitimatiebewijs op de camping en bij schade, veroorzaakt op de camping of in de huuraccommodatie, biedt de inbegrepen WA-verzekering dekking voor jouw complete reisgezelschap (max. 6 personen).

Nee, je hoeft geen ANWB-lid te zijn om de ANWB Kampeerkaart CKE aan te schaffen. De prijs voor niet ANWB-leden is € 14,95 (ANWB-leden betalen € 12,95 per jaar).

Na aanvraag is de levertijd ca. 8 werkdagen.

Ga naar één van de ANWB-winkels in de buurt. Je krijgt dan een tijdelijke kampeerkaart mee voor de periode dat je op vakantie bent. Vergeet je paspoort niet mee te nemen. Bij thuiskomst, na afloop van je vakantie, ligt je officiële CKE-kaart al in je brievenbus op je te wachten.

De kampeerkaart is een jaar, dus 12 maanden, geldig vanaf het moment dat je abonnement ingaat. Op de kaart staat een geldigheidsdatum. Tot die datum is het abonnement geldig. Als de geldigheidsdatum is verstreken krijg je van ons een nieuwe kaart toegestuurd (tenzij het abonnement tijdig is opgezegd). Check de geldigheid voor je op vakantie gaat. Bij een verlopen kaart kun je geen gebruik maken van de korting of van de vermelde acties.

Ja, je kunt telefonisch een ANWB Kampeerkaart CKE aanschaffen via het ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22. Onze medewerkers helpen je graag verder.

De ANWB Kampeerkaart CKE is persoonlijk. Deze is namelijk ook te gebruiken als vervangend legitimatiebewijs. De eigenaar van de kaart moet bij het reisgezelschap aanwezig zijn, alleen dan geeft de camping korting. Als de partner een partnerpas heeft dan kan er wel een persoonlijke ANWB Kampeerkaart CKE worden aangevraagd.

Neem contact op met het Leden Service Center, via het contactformulier of + 31 (0) 88 269 22 22, of ga naar een ANWB-winkel in de buurt. Geen zorgen, in geval van verlies of diefstal mogen kaarthouders maximaal 1 keer per jaar kosteloos een duplicaatkaart aanvragen.

CKE-abonnement

Ben je ANWB-lid? Dan betaal je € 12,95 per jaar. Niet-leden betalen € 14,95 per jaar. Het abonnement loopt automatisch door, tenzij je tijdig opzegt.

Vraag ANWB Kampeerkaart CKE aan

  • Online via het aanvraagformulier
  • Telefonisch via het ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22.
  • In de ANWB winkel

Zorg er in alle gevallen voor dat je je legitimatiegegevens bij de hand hebt (paspoort of ID-kaart). Een rijbewjis is geen internationaal erkend legitimatiebewijs, dus die volstaat niet.

Als je jouw CKE-abonnement wilt opzeggen, dan is dat na het eerste jaar dagelijks mogelijk en heel eenvoudig zelf online te regelen via Mijn ANWB. Klik hiervoor op onderstaande link: 

CKE opzeggen

Als je kaart per omgaande wordt opgezegd is hij direct met meer geldig. Je kunt de kaart dan doorknippen en weggooien. Als je recht hebt op restitutie (minimum €1,50), wordt dit automatisch binnen enkele dagen op de bankrekening bijgeschreven. Als je opzegt per einde looptijd, loopt je CKE-abonnement door tot de geldigheidsdatum op je kaart verstreken is. Gedurende die periode kun je dus ook nog van alle voordelen van de kaart gebruikmaken. 

 

Kampeervoordeel

Zet bij je reservering erbij dat je CKE-kaart is aangevraagd. Je wordt dan verzocht om je CKE-kaartnummer in te vullen. Dit nummer vind je eenvoudig terug in MijnANWB. Onder “Producten en Diensten” vind je Camping Key Europe en daar staat jouw kaartnummer vermeldt.

Indien de camping 3 sterren of meer heeft, kun je deze informatie terugvinden in de ANWB-gids Erkende Campings die je gratis bij de kaart hebt gekregen.

Tevens vind je online op anwbcamping.nl/cke alle deelnemende CKE-campings terug. Bij iedere CKE-camping staan de acceptatiedata en bijbehorende tarieven en kortingen aangegeven.

Meld altijd bij de reservering (mondeling of schriftelijk) dat je in het bezit bent van de ANWB Kampeerkaart CKE. Vraag bij het boeken of je recht hebt op korting en verifieer het tarief  bij het inchecken op de camping, om vervelende verrassingen bij vertrek te voorkomen.

Wanneer je een abonnement afsluit op de ANWB Kampeerkaart CKE, krijg je gratis de ANWB-gids Erkende Campings. In deze gids staan alle campings die door de onafhankelijke ANWB-inspecteur beoordeeld zijn met 3 sterren of meer. Wanneer een camping CKE-voordeel biedt, staat dat vermeld in het blauwe vlak rechts bij de informatie van de camping.

Ook de campings die minder dan drie sterren hebben kunnen CKE-voordeel bieden. Daarom zit er bij de gids een landkaart met een overzicht van alle campings met CKE-voordeel, ongeacht het aantal sterren.

Online op anwbcamping.nl/cke vind je altijd het meest actuele totaaloverzicht van CKE-campings. Het CKE-voordeel is bij elke deelnemende camping op diens overzichtspagina terug te vinden. Overigens wordt op duizenden campings in Europa de ANWB Kampeerkaart CKE ook geaccepteerd als vervangend legitimatiebewijs.

CKE-kortingstarieven en andere aanbiedingen zijn aan ons verstrekt door de campings zelf. Ze gelden in principe voor standaard kampeerplaatsen en zijn niet altijd van toepassing op alle (type) plaatsen en huuraccommodaties. Wil je zeker zijn of het kortingstarief geldt op de kampeerplaats van jouw keuze? Vraag dit altijd na bij het inchecken.

Legitimatie

Wanneer wij geen recente gegevens van je paspoort- of identiteitsbewijs hebben, dan printen we deze niet op de kaart. Wij verzoeken je om de gegevens op de achterzijde van de kaart zelf met pen in te vullen. Geef vervolgens de ontbrekende gegevens zo snel mogelijk aan ons door, zodat we de up-to-date gegevens in onze database hebben en deze op een nieuwe kaart kunnen drukken. Dit kan door in te loggen in het eigen account op anwb.nl/mijn-anwb of via ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22.

WA-verzekering

Als CKE-houder ben je op alle campings WA-verzekerd. Dit is namelijk persoonsgebonden en niet gebonden aan de campings die aan het CKE-programma deelnemen.

De meest actuele voorwaarden van de WA-verzekering vind je hier.

Op deze pagina vind je alle beschikbare informatie over de WA-verzekering die bij de CKE-abonnement is inbegrepen..