Voorbereiding kamperen Duitsland

Goed voorbereid naar Duitsland

We hebben razend interessante buren. Van west naar oost staat Duitsland bol van de cultuur. In noordzuidrichting neemt de hoogte nog eens fors toe. Daartussen heeft elke stad of uithoek z'n charme. Ga je kamperen in Duitsland? Bereid je dan goed voor met onze praktische informatie en tips. Van de Duitse verkeersregels tot aan de Duitse gezondheidszorg en van de milieustickers tot aan de regels bij de douane, je vindt hier alles wat je nodig hebt.

Bereid je kampeervakantie naar Duitsland goed voor

Maximumsnelheden in Duitsland

Maximumsnelheden in Duitsland

Hoe hard mag je rijden als je een caravan of vouwwagen achter de auto hebt hangen?

Milieustickers Duitsland

Wees voorbereid en check voor je kampeervakantie of je een milieusticker nodig hebt. 

Brandstofprijzen Duitsland

Wat kost een liter benzine en diesel in Duitsland? Bekijk op deze pagina alle prijzen van Duitsland in ons overzicht.

Ook handig voor je voorbereiding

Praktische info Duitsland

Praktische info Duitsland

Als je gaat kamperen in Duitsland, is het handig om onze praktische informatie te bekijken. Weet je bijvoorbeeld of je het kraanwater in Duitsland kan drinken?

Campings langs de route

Campings langs de route

Wil je lekker uitgerust aankomen op je vakantiebestemming? Wij hebben een overzicht gemaakt van campings langs populaire vakantieroutes, maximaal 20 kilometer van de snelweg af.

Inpakken

Inpakken

Kamperen is heerlijk, maar je moet veel spullen zelf meenemen. Steuntje in de rug nodig bij het inpakken? Print onze paklijst en vink aan wat je wil meenemen. Zo vergeet je niets meer!

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Houd er rekening mee dat er veel regels en wetten van kracht zijn voor kampeerders. Denk bijvoorbeeld aan gestelde eisen aan trekhaken, maximumsnelheden en kentekenbewijzen voor vouwwagens.