Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je vakantievoor- bereiding begint bij ANWB

Lees alles over wet- en regelgeving en wat verplicht mee in de auto moet.

Overal aan gedacht? 

Goed voorbereid kamperen in Duitsland

Van vertrek tot aankomst

Duitsland: een land waar je werkelijk alles vind voor ieder soort kampeerder. Rust, cultuur, natuur, kindvriendelijke campings, keuze zat. Als kampeerder zijn er naast algemene verkeersregels nog een aantal zaken waar je op moet letten, bijvoorbeeld de maximumsnelheid met een caravan aan de trekhaak en andere wet- en regelgeving. Bereid je goed voor en lees onderstaande onderwerpen even door. Alvast een heerlijke kampeervakantie gewenst!

Bereid je kampeervakantie in Duitsland goed voor

Met de caravan op de Duitse snelweg 

Wat te doen bij pech of een ongeval in Duitsland? Wanneer heb je voorrang? Lees hier alles over verkeersregels in Duitsland.

Wet- en regelgeving kamperen 

Als kampeerder kom je met een aantal wetten en regels in aanraking. Denk bijvoorbeeld aan de juiste papieren, verlichting en eisen rondom trekhaken.

Handig: boek een hotel langs de route 

Reis je richting Oostenrijk en zoek je een overnachtingscamping tussen Frankfurt en Wenen? We hebben prima overnachtingscampings op een rijtje gezet

Praktische informatie 

Duitsland heeft eigen regels en gewoontes, ook als het gaat om kamperen. Bekijk hier alle praktische informatie voor kampeerders.

Rijden met de caravan 

Als er een caravan aan de trekhaak zit, zijn er uiteraard puntjes waar je extra op moet letten. We geven je tips en oefeningen.

Je kampeervakantie begint bij de ANWB

Boek een camping in Duitsland 

Duitsland is al jaren een populaire bestemming bij kampeerders. En terecht, in Duitsland komt ieder soort kampeerder aan z'n trekken!

Beieren 

Er zijn campings in alle soorten en maten. De rivieren en meren zijn ideaal voor watersporters, de bergen en dalen mooi voor wandelaars en fietsers.