Nieuwsoverzicht

Zoeken

529 nieuwsberichten

 1. Sprinkhanenplaag Sardinië

  13 juni 2019

  Miljoenen sprinkhanen zijn op het Italiaanse vakantie-eiland Sardinië neergestreken. Tenminste twintig vierkante kilometer is aangetast in de regio rond de stad Nuoro in het binnenland. Lokale boeren noemen het een 'echte noodsituatie'.

 2. 8 vreemde vondsten op vliegvelden

  30 april 2019

  Kleding, een bikini of zwembroek en wat leesboeken: grote kans dat jij ditinpakt als je op vakantie gaat. Maar niet iedereen neemt standaard spullen mee.De douane vindt de gekste dingen: acht vreemde vondsten op vliegvelden over dehele wereld.

 3. Buitenlandse Zaken: 'Geen Nederlanders in verongelukt vliegtuig'

  10 maart 2019

  Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders onder de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Ethiopië. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

 4. ANWB: consument wil vliegtaks per vlucht

  07 maart 2019

  Als het kabinet een vliegtaks invoert, moet er per vlucht en niet per ticket worden belast. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een representatief onderzoek onder ANWB-leden dat de bond eind 2018 liet uitvoeren.

 5. KLM annuleert groot aantal vluchten

  08 januari 2019

  KLM heeft dinsdag 8 januari een groot aantal Europese retourvluchten geannuleerd in verband met hinder door storm rond luchthaven Schiphol. De passagiers zijn geïnformeerd en omgeboekt, aldus de vliegmaatschappij.

 6. Storm Thailand zwakt af

  06 januari 2019

  De tropische storm Pabuk die vrijdag over Thailand trok, zwakte vrijdagmiddag af en is inmiddels afgeschaald naar een zware depressie. De weerdiensten waarschuwen nog altijd wel voor zware regenval en mogelijke overstromingen.

 7. Nederlanders vaak beboet in Antwerpen

  27 december 2018

 8. Aanscherping regels milieuzone Brussel

  20 december 2018

  Buitenlandse automobilisten die de Brusselse milieuzone in willen rijden zijn sinds 1 oktober verplicht hun voertuig vooraf te registreren. De registratie is gratis.

 9. Veilig van huis tijdens de feestdagen

  07 december 2018

  Laat je je huis wel veilig achter? We hebben een handige checklijst voor je gemaakt.

 10. ANWB blij met weghalen BSN-nummer

  04 september 2018

  De ANWB is verheugd over het voornemen van Staatssecretaris Knops om het BSN-nummer van de eerste pagina van het paspoort af te halen. Door deze ingreep wordt de kans op identiteitsfraude aanzienlijk verkleind.