Naar artikel

Schade bij proefrit

Voor dat je een fiets, auto, caravan of motor koopt is het belangrijk dat je een proefrit maakt. Maar wie is er verantwoordelijk als er schade ontstaat?

Proefrit

Als je een nieuw of gebruikt voertuig koopt, dan is het verstandig om een proefrit te maken. Of je nu bij een dealer of een particulier koopt. Wanneer het voertuig tijdens de proefrit schade oploopt, is vaak de eerste vraag: wie moet die betalen? Het antwoord is: degene die de schade veroorzaakt.

WA- verzekering

Dus als jij de bestuurder bent, kan de eigenaar jou aanspreken voor de schade. Daarom is het belangrijk om vóór het maken van een proefrit uit te zoeken of en hoe het voertuig verzekerd is. Een WA-verzekering moet er sowieso zijn; dit is namelijk wettelijk verplicht. Maar het kan toch geen kwaad dit toch even na te vragen. Een WA-verzekering dekt alleen de schade die de bestuurder veroorzaakt aan een ander.

Casco- of allrisk verzekering

Heeft het voertuig zelf ook schade, dan is een casco- of allriskverzekering belangrijk. Deze verzekering dekt namelijk ook de schade aan het voertuig zelf. Laat vooral op papier zetten op welke wijze het voertuig is verzekerd.Informeer ook naar de hoogte van het eventuele eigen risico. Dit is het bedrag dat voor jouw rekening komt als je schade aan het voertuig hebt veroorzaakt tijdens de proefrit.

Neem de tijd om aandacht te besteden aan de verzekeringen. Dit voorkomt problemen, discussies en, in het ergste geval, rechtszaken achteraf.

Meer informatie:

Onderzoek doen

Klachten na aankoop

Inruilen

Garantie

Koopovereenkomst

Betalen

De beste pechhulp, altijd dichtbij
Nu15%korting

De beste pechhulp, altijd dichtbij

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 15% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!
ANWB Autoverzekering

ANWB Autoverzekering

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering!
Trouwe-Ledenvoordeel

Trouwe-Ledenvoordeel

Hoe langer je lid bent, hoe meer voordeel en gratis extra's je krijgt.
Shop alles voor je auto

Shop alles voor je auto

Van veiligheidshesje tot fietsendrager en nog veel meer! Shop alles voor in en op je auto!