Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Leveringstermijn

Bij de koop van een nieuwe fiets, auto, motor of caravan duurt het vaak nog enkele weken of maanden voordat de ondernemer het voertuig daadwerkelijk levert.

Vermoedelijke leveringstermijn

Bij het afspreken van een vermoedelijke leveringstermijn in de koopovereenkomst is er geen vaststaande afleveringsdatum. De verkoper geeft aan in welke maand of welke week de aflevering ongeveer plaatsvindt.

Komt de verkoper de vermoedelijke datum niet na? Stel de verkoper schriftelijk in gebreke en stel daarbij een redelijk termijn. Is de verkoper aangesloten bij de BOVAG, dan is de termijn drie weken. Is de gestelde termijn verstreken zonder levering, dan kun je de koopovereenkomst ontbinden.

Pakket modelbrieven overschrijding vermoedelijke leveringstermijn

Vaste leveringstermijn

Als in de koopovereenkomst een specifieke datum staat dan bestaat er geen twijfel over de dag waarop de auto, motor of caravan opgehaald kan worden. De verkoper kan hier niet van afwijken zonder jouw toestemming.

Komt de verkoper de vaste leveringstermijn niet na, dan kun je de overeenkomst schriftelijk ontbinden. Heb je schade door de late levering dan kun je recht hebben op een schadevergoeding of een leen- / huurauto.

Modelbrief ontbinding bij overschrijding vaste leveringstermijn

Meer informatie: