Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Faillissement Duitse reisorganisatie FTI

De Duitse reisorganisatie FTI heeft een faillissementsaanvraag gedaan in Duitsland. FTI is in Europa een grote speler in de reisbranche en is met meerdere dochterondernemingen actief in Nederland.

Grote speler

FTI Touristik GmbH, het moederbedrijf van de FTI Group heeft recent een faillissementsaanvraag gedaan in Duitsland. Het is een grote speler in de reisbranche dat onder diverse merken en labels pakketreizen en losse reisdiensten aanbiedt. Ook veel Nederlandse reisorganisaties zijn voor een deel van de uitvoering van (pakket)reizen afhankelijk van FTI.

Faillissement en garantiefonds

Als de reisorganisator failliet gaat voordat uitvoering is gegeven aan de reis is er meestal een fors deel van de reissom aanbetaald. FTI is niet aangesloten bij de ANVR of bij een Nederlands garantiefonds. Een garantiefonds of verzekering staat garant voor het vooruit betaalde reisgeld. Als een aangesloten reisaanbieder in financiële problemen raakt voor vertrek, dan krijg je je vooruit betaalde reisgeld terug. Wel is FTI aangesloten bij het Duitse garantiefonds DRSF). Het garantiefonds regelt in principe dat u in geval van faillisssement uw geld terug krijgt of dat de reis gewoon wordt uitgevoerd. 

Veel gestelde vragen

Voor meer informatie over de gevolgen van het faillissement van FTI voor Nederlandse klanten, verwijzen wij je graag naar de website van Travelpro

Trouwe-Ledenvoordeel 

Hoe langer je lid bent, hoe meer voordeel en gratis extra's je krijgt.

Heb jij wel het juiste pakket? 

Pechhulp in je woonplaats is belangrijk als je deze zomer thuisblijft. Ga je juist de grens over? Ook dan wil je zeker zijn van hulp en vervangend vervoer bij pech. Zo kom je veilig weer thuis.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Vraag de ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card aan met het eerste jaar extra voordeel.

Shop alles voor je auto 

Van veiligheidshesje tot fietsendrager en nog veel meer! Shop alles voor in en op je auto!