Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. verkoop chalet

  Gevraagd op 5 december 2019

  Wij willen onze trekkershut verkopen aan kennissen en staan op een caming met Recreon voorwaarden. Tijdens de aankoop in 2014 zijn geen andere voorwaarden gesteld dan de Recreon voorwaardenn. Aan de kennissen van ons, die op een wachtlijst voor een sesoensplek staan, is door de kamping eigenaar een sesoensplek aangeboden. Nu wil de kamping eigenaar ons verplichten om de trekkershut voor een door hem vast gesteld bedrag te verkopen aan andere mensen die op zijn wachtlijst staan. Voor de verkoop aan onze kennisen welke zijn "goedkeuring" hebben voor een seisoensplaats geeft hij geen toestemming. Mag dit en zijn wij provisie aan de hem verplicht te betalen?

 2. Boete Italië

  Gevraagd op 5 december 2019

  Ook ik ben ten prooi gevallen aan de Italiaanse overheid. Ik heb veel brieven gelezen van andere leden met hetzelfde probleem. Alleen een antwoord op de vraag; wat te doen als de Italiaanse overheid geen bewijs kan overleggen dat ze de boete aangetekend hebben verstuurd? Volgens incasso bureau call2 collect is het bewijs zoekgeraakt. Moet ik dan het dubbele bedrag betalen omdat ik niet binnen 60 dagen heb betaald? Ik ben nl niet in de gelegenheid gesteld op tijd te betalen.

 3. Met all season banden op wintersport?

  Gevraagd op 5 december 2019

  k heb voor komend seizoen een wintersportvakantie geboekt en wil hier graag met mijn auto naartoe. Onder mijn auto zitten banden (Landsail 165/60 R14 75H) met een m+s logo en het sneeuwvloksymbool. Is dit voldoende om mee naar Oostenrijk te gaan?

 4. Rijden in auto met buitenlands kenteken

  Gevraagd op 4 december 2019

  Mijn Nederlandse zoon woont samen met zijn Poolse vriendin. Zij heeft een auto met Pools kenteken en betaalt in Nederland wegenbelasting. Mag mijn zoon ook in die auto rijden, met name in Nederland?

 5. Alternatieve locatie Duitse milieusticker

  Gevraagd op 4 december 2019

  Tekst: Normaal zal een milieusticker voor in Duitse steden rechts onderop de voorruit geplakt worden. Echter rijd ik een rechts gestuurde auto en heb deze (ivm zicht) in de linker bovenhoek geplakt. Ik vraag mij af of dit is toegestaan maar kan ik geen antwoord op vinden. Mag deze sticker op een alternatieve plek worden geplakt, zolang deze voldoende zichtbaar is?

 6. Autoband met gesloten rug

  Gevraagd op 4 december 2019

  Veel banden gaan tegen het eind van de levensduur meer lawaai maken, vaak komt er dan (door de verdergaande slijtage)  een andere hardere compound vrij. Verder kunnen de lage winterse temperaturen een rol spelen, zeker bij brede sportieve zomerbanden zal het afrolgeluid dan aanmerkelijk toenemen. Dit zou een oorzaak kunnen zijn.

 7. Extra fijnstofheffing MRB vervuilende dieselauto

  Gevraagd op 4 december 2019

  Ik bezit een Mercedes C220 diesel van 2005 met kenteken 56-RK-PV. Ik heb van de Belastingdienst bericht ontvangen dat ik een fijnstoftoeslag MRB moet gaan betalen vanaf 2020, omdat mijn auto niet zou beschikken over een roetfilter. Zover ik kan nagaan heeft de auto wel een roetfilter, volgens mijn kentekengegevens op RDW echter niet. Het kan ook zijn dat het roetfilter meer dan 5 mg roet per km (of 10 mg per Kwh) doorlaat. Dan staat de RDW-registratie ook op NIET. Hoe kan ik toetsen of deze aanslag terecht is? Ik zie uw advies graag tegemoet.

 8. Milieuzones Nederland: nieuwe regels en borden

  Gevraagd op 4 december 2019

  Hoe herken ik milieuzones in Nederland en voor wie gelden ze eigenlijk?

 9. Aanrijding bij stilstaan op parkeer plaats

  Gevraagd op 3 december 2019

  Ik heb een aanrijding gehad. Ik was achteruit een parkeerplaats gereden en stond stil. Ik stond stil om te controleren de plek van de naast parkerende auto's. Op dat moment werd ik door iemand anders aangereden die achteruit een parkeerplaats tegen mij uitreed

 10. Camper fijnstoftoeslag

  Gevraagd op 3 december 2019

  Sinds eind 2017 bezit ik een Hymer B584 van 1999 uiteraard op diesel, welke net in ons buget paste. Ook ik kreeg onlangs een brief over de fijnstoftoeslag. De camper is in prima staat en kan nog vele jaren mee. Wegdoen is geen optie, dat is kapitaalvernietiging en geld voor een nieuwere camper heb ik niet. Als ik de verstuivers laat vervangen, een roetfilter laat monteren en dan de camper door de RDW laat herkeuren, mag ik dan de milieuzones in en komt dan de fijnstoftoeslag te vervallen? Ik ben gaarne bereid hierin te investeren, maar van de zijde van de overheid moet er dan wel wat tegenover staan.