Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Hoogte factuur reparatie

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik heb pech gehad met een vrachtwagen  (hobbymatig gebruik). Mijn gaskabel was kapot. Deze is gerepareerd door autobedrijf. Met een tiewrap is de gaskabel vastgezet zodat ik thuis kon komen. Inclusief het heen en weer kantelen van de cabine is de monteur 10 minuten bezig geweest. Ik was natuurlijk blij dat ik geholpen werd en weer thuis kon komen. Maar de rekening van 250 euro was voor mijn gevoel erg hoog en ook de garage waar de auto de week erna apk gekeurd en gerepareerd werd vertelde mij dat de rekening schrikbarend hoog was. €26,83 voor het stellen van de diagnose (ex btw) €75,85 voor het vastzetten van de tiewrap (ex btw) €1,03 voor de tiewrap (ex btw) Mijn vraag is: Waar kan ik navragen of deze rekening marktconform is?

 2. Sneeuwkettingen 185/15

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Bandenmaat: 185/65R15 88H Kan sneeuwkettingen krijgen waarop staat 185/15. Kan ik deze gebruiken?

 3. Emissie normen 2019 en 2020 nieuwe bedrijfswagens

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik wil een nieuwe lichte bedrijfswagen kopen. Maar deze blijkt alleen te voldoen aan euro 6c normering. Is het verstandig om nu een nieuwe bedrijfswagen te kopen of niet? En tweede vraag: kan er achteraf een filter ingebouwd worden waardoor voldaan kan worden aan euro 6d normen? Het betreft een Mercedes Benz Vito dubbele cabine.

 4. Rijden in Frankrijk met een Nederlandse auto

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Wat moet je doen vanaf de dag waarop je, je in Frankrijk vestigt wanneer je nog (enkele maanden) in een Nederlandse auto wilt blijven rijden. Ik zag een helder antwoord op de site hierover van Erik Jan de Jong maar dat ging over Engeland. Via de ANWB telefoon kreeg ik de naam door van Jos de Drift die hier eveneens veel van af zou weten. 

 5. Waarde auto in het verleden

  Gevraagd op 15 februari 2019

  De Citroën C3 (uitvoering exclusive, geen bijzondere accessoires) had in 2015 een km-stand van 85140. Wat was toen de waarde?

 6. Koerslijst Harley Davidson Nightrod special

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik heb een harley davidson night rod special uit 2011 gekocht in Amerika. Voor de bpm aangifte kan ik nergens een koerslijst vinden, weet u waar ik die kan vinden of waar ik de catalogus prijs kan achterhalen?

 7. Welke automatische versnellingsbak?

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Ik sta op het punt een tweedehands diesel automaat te kopen. Ik twijfel tussen een BMW 116d (model 2015) met 8 traps automaat of een Kia Ceed (model 2015) met dubbele koppeling. Moeten bij de Kia de koppelingsplaten nog verwisseld worden? Bij welke km stand is dit aan te raden? Klopt het dat de BMW 116d geen koppelingplaat heeft maar dat hier op oliedruk werkt? Welk systeem is het minst storingsgevoelig?

 8. Op LPG rijden

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Nav. Stukje in de Kampioen over elektr. Auto.s. Waarom promoten we LPG niet nu elektrisch rijden nog niet voor iedereen te betalen is en nog niet voldoende auto ,s voor leaserijders beschikbaar zijn. LPG is toch een schone brandstof.

 9. Condens in Xenon koplampen VW Golf 2015

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Ik heb een golf van 2015 gekocht met xenon verlichting. Nu heb ik altijd met vochtig weer dat de in koplampen condens in komt. De koplampen zijn niet in zijn geheel beslagen, maar meestal komt er aan de onderkant condens. Ik heb geen glazen koplampen, maar kunststof koplampen. Nu zegt de VW dealer, waar ik de golf gekocht heb, dat hier gaat om een constructie gebonden probrobleem. Koplampen zijn niet geheel afgesloten( om warmte kwijt te kunnen) en hierdoor ontstaat er vaker tijdelijke condensvorming. Alleen is het bij mij niet tijdelijk, maar als het vochtig is, de hele tijd. Nu is mijn vraag of dit normaal is, de auto wel door een APK keuring komt en dat ik in de toekomst geen elektronisch problemen krijg.

 10. Ford B-max zekering 34 fuelpumprelay 20 brand herhaaldelijk door

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Auto stopt plotseling. Naar de garage gesleept. Zekering no 34 20 A Brandstofpomprelais bleek doorgebrand. Door garage vervangen, tijdens proefrit weer doorgebrand, conclusie brandstofpomp vervangen. Is gebeurd, 750 euro. Een paar dagen en ca 200km later, weer hetzelfde euvel. Zekering vervangen en ik kon weer naar de garage rijden. Conclusie foutcode P053F. Er moest nieuwe PCM (motormanagement) software in en de zekering van 20A is vervangen door 25A. Geen kosten in rekening gebracht. Dat is gisteren 13 feb gebeurd. Alle drie keer gebeurt het op één á enkele kilometers na de start.