Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Keren op de weg bij onderbroken midden streep

  Gevraagd op 28 juni 2019

  Op de N590 ter hoogte van de Cauberg is een doorgetrokken midden streep een aantal keer onderbroken ter hoogte van de inrit naar de Camping de Cauberg. Aan deze weg zijn er ook parkeervakken. Deze parkeervakken staan gelijk aan de inrit van de camping. Mag er ter hoogte van de inrit waar de strepen niet zijn doorgetrokken ook gekeerd worden op de weg vanuit het parkeervak? https://mapstreetview.com/#ua19s_3gpav_1j.2_-qd32 Met streetview kunt u zien welk punt er wordt bedoeld. Er staan een aantal onderbroken strepen. Vanuit het parkeervak draaien bij de onderbroken midden streep bij de ingang camping zodat de auto richting Maastricht staat er daar heen gereden kan worden.

 2. Overnachtingshotel in Duitsland of Frankrijk (richting Zwitserland)

  Gevraagd op 19 juni 2019

  Wij gaan met ons gezin in augustus naar Toscane. We willen een overnachtingshotel zoeken vlak voor de Zwitserse grens. Route kan volgens de routeplanner via Duitsland of via Belgie/Lux./Frankrijk. Maakt het nog uit (wat o.a vignetten of tol betreft) of we overnachten in Frankrijk (bv Mulhouse) of in Duitsland (bv Bad Krozingen).

 3. Waarschuwingslampjes

  Gevraagd op 19 juni 2019

  Gisteren had ik twee oranje waarschuwingslampjes die achtereenvolgens gingen branden. Het motor lampje en het ESP lampje. Vandaag brandden ze beide niet meer en denk nu dat het een sensor storing was welke wellicht samenhangt met de warmte. Is dit mogelijk? Ik twijfel nu of ik een afspraak met een garage moet maken? Gaarne uw advies.

 4. Vragen over de DSG-7 automaat van het VAG concern (DQ200 met droge koppeling)

  Gevraagd op 19 juni 2019

  Ik rijd nu met mijn Skoda ongeveer een half jaar met deze automaat, en hoewel die best bevalt en eigenlijk geen andere ervaringen met een automaat heb, zijn er toch wat eigenaardigheden waardoor ik op zoek ben gegaan naar antwoorden. Maar raakt verstrikt in twee partijen die lijnrecht tegen over elkaar staan nl. Ten eerste de diverse gebruikers fora die het absoluut noodzakelijk vinden om de software te updaten om vroegtijdige slijtage te voorkomen, er zijn er die al na 20K de platen moeten vervangen. Daar tegen over staan de dealers en importeur die absoluut afraden de software te updaten en dat de “problemen” met deze bak minimaal zijn en noemen met klem ook dat de garantie vervalt. Maar er zijn ook legio verhalen dat er bij vroegtijdige slijtage en garantie aanspraken moeilijk wordt gedaan als er niet is ge-update. Wat is nou waar? Zijn er bij normaal gebruik abnormaal veel problemen met deze bak en wordt dat gebagatelliseerd of zijn het maar een handvol gebruikers met problemen die alsmaar voorkomen op diverse gebruikers sites? En is een software aanpassing de oplossing om eventuele problemen te voorkomen? Graag zou ik jullie mening en ervaringen willen horen in deze.

 5. Voorruitverwarming

  Gevraagd op 19 juni 2019

  De voorruitverwarming van mijn Ford B Max (2013) werkt voor de helft van de ruit. Volgens mijn garage zijn de zekeringen ok. Dé oplossing is een nieuwe voorruit.... Dat is toch te gek voor woorden? Is het niet te testen wáár het probleem zit?

 6. Vignet Frankrijk

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik heb een vignet (groen) voor Duitsland, is deze ook geldig in Frankrijk?

 7. Campings onderweg

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik wil graag weten waar anwb campings in de buurt zijn waar ik op dat moment ben. 

 8. Milieusticker Duitsland

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Even een tip. In de kampioen van deze maand lees ik uw artikel over milieusticker. In Duitsland kan deze ook gekocht worden bij de filialen van DEKRA. Even de autopapieren laten zien en de sticker wordt gemaakt. Voor de groene sticker betaal je ongeveer 15 euro.

 9. Stank uit ventilatierooster

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik heb een jaar geleden een Suzuki Swift uit 2008 gekocht. Omdat er in/na de winter een muffe-stofzuigerzak-lucht in de auto kwam na gebruik airco, heb ik de airco laten reinigen. Deze rook 1 dag heel fris (parfum van de reiniging waarschijnlijk), maar na een paar dagen was de muffe lucht weer terug. Niet als de airco aanstaat, maar juist alleen ventilatie en naar mijn idee is de lucht sterker nadat ik de airco heb gebruikt. Blijkbaar kan dit te maken hebben met bacteriegroei op de verdamper van de airco, maar ik dacht juist dat dit opgelost zou zijn na de reiniging. Het interieurfilter is ook vervangen. Achter het bladfilter zag ik wel aardig wat dennennaalden liggen, dit moet nog verwijderd worden. Deze lijken me niet de muffe lucht te veroorzaken, dat zou eerder een grondlucht verspreiden. 1. Zou de muffe lucht door de reiniging en vervangen interieurfilter verleden tijd moeten zijn en moet ik teruggaan naar de garage omdat het resultaat niet naar wens is? 2. Welk ander probleem kan de muffe lucht veroorzaken en kan ik daar zelf iets aan doen?

 10. Distributieriem of ketting?

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Heeft mijn auto, Hyundai IX35, een distributieriem of ketting?