Naar artikel

Museumpark Archeon

25% korting

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen en duik diep door de middeleeuwen.

Reis door de tijdperken

Begin je tijdreis bij het begin, in de prehistorie. Maak in vogelvlucht de jager-verzamelaars, de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd mee. Ontdek hoe de jager-verzamelaars leefden in hun hutten. Vaar hier in een echte kano en maak zelf vuur met échte vuurstenen! Reis vervolgens door naar de Romeinse tijd en ontmoet de Romeinen in het Romeinse badhuis of ontdek de Romeinse kruiden in de geurige kruidentuin. Jouw reis eindigt in de middeleeuwen.

Oefen met pijl en boog; weet jij de roos te raken? Of word je liever tot ridder geslagen? Ook kan je je eigen kaarsje van bijenwas maken bij de imker of een armbandje van vilt. Bovendien leer je van de mandenmaker, de bakker en de andere ambachten. In het Archeologiehuis liggen échte vondsten en op de Romeinse Restauratiewerf worden de Zwammerdamschepen gerestaureerd. Genoeg te beleven!

Om het nóg leuker te maken: 

Ook in de zomer van 2023 is er een 'Expeditie Archeon': je kunt er overnachten in de expeditie lodges, Archeon bezoeken, op expeditietocht gaan onder de bezielende leiding van de Archeotolken, iedere ochtend genieten van een heerlijk ontbijt en nog meer. Dit arrangement kan geboekt worden voor een weekend of midweek. Meer informatie over het arrangement Expeditie Archeon vind je hier.

Reserveer je bezoek

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Museumpark Archeon voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: Reserveren. Het reserveren van je bezoek helpt Archeon met het regelen van de bezoekersstroom. Op het ticket staat uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar je kunt ze wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Museumpark Archeon
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot museumpark Archeon. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Niet geldig i.c.m. andere (online)acties en of kortingen.
  • Honden zijn toegestaan op het park, mits aangelijnd. De kosten bedragen € 3,50 per hond.
  • Museumpark Archeon beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 9,75 per auto en zijn online verkrijgbaar. Tijdens het plaatsen van een reservering krijg je de mogelijkheid een parkeerticket te bestellen.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Museumpark Archeon te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.