Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museumpark Archeon

25% korting

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen en duik diep door de middeleeuwen.

Reis door de tijdperken

Begin je tijdreis bij het begin, in de prehistorie. Maak in vogelvlucht de jager-verzamelaars, de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd mee. Ontdek hoe de jager-verzamelaars leefden in hun hutten. Vaar hier in een echte kano en maak zelf vuur met échte vuurstenen! Reis vervolgens door naar de Romeinse tijd en ontmoet de Romeinen in het Romeinse badhuis of ontdek de Romeinse kruiden in de geurige kruidentuin. Jouw reis eindigt in de middeleeuwen.

Oefen met pijl en boog; weet jij de roos te raken? Of word je liever tot ridder geslagen? Ook kan je je eigen kaarsje van bijenwas maken bij de imker of een armbandje van vilt. Bovendien leer je van de mandenmaker, de bakker en de andere ambachten. In het Archeologiehuis liggen échte vondsten en op de Romeinse Restauratiewerf worden de Zwammerdamschepen gerestaureerd. Genoeg te beleven!

Activiteiten maart en april

Tijdens de weekenden in maart en april is er van alles te beleven in Archeon. Loop op 24 maart mee met de Palmpaasprocessie en stap in het verleden. Van 29 maart t/m 1 april wordt het paasweekend gevierd, met een heerlijke Paasbrunch, een Paasprocessie en kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. De zeelui van Allemansend bezetten van 30 maart t/m 1 april de rest van het park met een kampement en laten demonstraties zien. Op 13 en 14 april beleef je de Schotse geschiedenis, met vele re-enactment groepen, doedelzakken en Schotse highlanders. Op 20 en 21 april word je een echte ridder tijdens het weekend van Sint-Joris en de draak. En van 28 t/m 30 april vind je in Archeon nog meer Romeinen dan normaal! Tijdens de Romeinse dagen is er een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Reserveer je bezoek

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Museumpark Archeon voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: Reserveren. Het reserveren van je bezoek helpt Archeon met het regelen van de bezoekersstroom. Op het ticket staat uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar je kunt ze wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Museumpark Archeon
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot museumpark Archeon. Je hoeft geen online ticket te reserveren. Je kaart wordt gescand bij de entree.
  • Niet geldig i.c.m. andere (online)acties en of kortingen.
  • Niet geldig tijdens de Grijze Jager Dag op zaterdag 12 oktober 2024 en de Midwinter Fair op zaterdag 7 en zondag 8 december 2024.
  • Museumpark Archeon is toegankelijk voor mindervaliden. Kijk op de website van Museumpark Archeon voor meer informatie. 
  • Honden zijn toegestaan op het park, mits aangelijnd. De kosten bedragen € 3,50 per hond. Een ticket koop je ter plekke aan de kassa.
  • Museumpark Archeon beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kun je betaald parkeren. Tickets kosten € 12,50 per auto en zijn online verkrijgbaar. Tijdens het plaatsen van een reservering krijg je de mogelijkheid een parkeerticket te bestellen.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.