Naar artikel

Oorlogsmuseum Overloon

15% korting én gratis drankje

Meer dan vijftig miljoen mensen stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsmuseum Overloon laat zien hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Oorlogsmuseum Overloon heeft de Zilveren award gewonnen voor leukste uitje van provincie Noord-Brabant 2023!

Oorlog hoort in een museum

Naast aandacht voor de bevrijding en de Slag bij Overloon, wordt er bij Oorlogsmuseum Overloon ook aandacht besteed aan het 'gewone' leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In de permanente tentoonstelling 'Nederland in de Tweede Wereldoorlog' nemen acht mensen je mee terug naar hun leven in de oorlog. Een leven vol verzet, verlies en soms 'gewoon' de dag proberen door te komen. Een leven vol moeilijke keuzes, elke dag weer. Wat zou jij doen? In de tentoonstelling kom je voor zware dilemma's te staan en kan je zelf aangeven welke keuzes jij zou maken.

In Oorlogsmuseum Overloon zijn diverse tentoonstellingen te bekijken. Daarnaast heeft het museum meer dan 200 vlieg-, vaar-, en voertuigen. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt het gratis kopje koffie/thee bij het afhaalpunt van het Museum café verkrijgen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Oorlogsmuseum Overloon. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Oorlogsmuseum Overloon is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Honden zijn welkom bij Oorlogsmuseum Overloon, mits deze is aangelijnd.
  • Oorlogsmuseum Overloon beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Oorlogsmuseum Overloon te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.