Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zuiderzeemuseum

25% korting

Ontdek alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum!

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel tickets voor het Zuiderzeemuseum  

Zuiderzeemuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, maak een praatje met de voddenboer of kijk mee met de ambachtslieden. Weet jij hoe je een net breit of touw slaat? Kom het ontdekken! Maar mis ook vooral niet de designpresentaties, die geïnspireerd zijn op het wonen en werken van vroeger. En ben je hongerig geworden van alle indrukken? Eet dan een versgerookt visje bij de visrokerij.

Waterwijs

We zijn tegenwoordig gewend aan schoon drinkwater, maar voor de toenmalige bewoners van de Zuiderzeeregio lag dit heel anders. Volg de audioserie langs historische waterlocaties en luister naar verhalen over de dorpsput en de klapgoot. Onderweg vind je het waterlab, waar kinderen proefjes kunnen doen, en vier waterkunstwerken: stap bijvoorbeeld onder de Waterpoort of beklim de bijzondere uitkijktoren. Maak je bezoek compleet in het binnenmuseum, waar je alles leert over het watergebruik van toen én nu!

Evenement meivakantie

Op 4, 5 en 6 mei organiseert het museum Tussen Kunst & Kidz voor kinderen én hun families in het buitenmuseum. Deze drie kunstzinnige dagen tijdens de meivakantie staan in het teken van Waterwijs. Dans en zing mee met de voorstelling Apennoten, volg één van de creatieve activiteiten of ga op de foto met de MinMeerZee!

Tentoonstelling Redders op zee

Van 23 mei t/m 1 september is de tentoonstelling Redders op zee te zien, over 200 jaar KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij)

 Bekijk de agenda van het Zuiderzeemuseum om te zien wat er allemaal te beleven valt.

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel tickets voor het Zuiderzeemuseum  

Tickets bestellen

Je bestelt tickets via de blauwe buttons op deze pagina. Als je op de button klikt, word je doorgestuurd naar de bestelpagina van het Zuiderzeemuseum. Hier bestel je de tickets met ledenkorting. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Let op: de reguliere ANWB tickets zijn alleen geldig voor het binnenmuseum en buitenmuseum en niet voor specifieke evenementen.
  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Neem op de dag van je bezoek de reserveringsbevestiging van het Zuiderzeemuseum én je ANWB Lidmaatschapspas mee. Je kunt de tickets laten zien vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Dit ticket is niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en/of familiekaart.
  • Museumkaarthouders, VriendenLoterij VIP-KAARThouders en bezitters van een Vriend van het Zuiderzeemuseum ontvangen gratis toegang tot het Zuiderzeemuseum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Zowel het binnenmuseum als het buitenmuseum zijn beiden goed toegankelijk voor mindervaliden. Vraag bij de kassa's om een rolstoelvriendelijke route. Let er op dat het buitenmuseum op authentieke wijze is ingericht waardoor in sommige gedeelten de ruimte vrij beperkt is of de paden stijl omhoog lopen.
  • De parkeerplaats voor het Zuiderzeemuseum verschilt per seizoen. De ANWB-borden naar en in Enkhuizen verwijzen altijd naar de juiste parkeergelegenheid. Klik hier voor de parkeermogelijkheden. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.