Naar artikel

Zuiderzeemuseum

25% korting

Ontdek alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum!

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel tickets voor het Zuiderzeemuseum  

Zuiderzeemuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek de apotheek, of neem een kijkje in de stoomwasserij. Weet jij hoe je een net breit of touw slaat? Kom het ontdekken! Maar mis ook vooral niet de hippe designpresentaties, die geïnspireerd zijn op het wonen en werken van vroeger. En ben je hongerig geworden van alle indrukken? Eet dan een heerlijk versgerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Feest!

In 2023 bestaat het Zuiderzeemuseum 75 jaar en dus is het elke dag Feest! De straten en bruggen in het buitenmuseum zijn versierd en er zijn tal van feestelijke activiteiten! Vier drie grote, traditionele volksfeesten mee, die ook nu nog jaarlijks worden gevierd: Koningsdag op Marken, het bloemencorso van Vollenhove en de Lutjebroeker kermis. Ontdek meer!

Bekijk de dagagenda om te zien wat er allemaal te beleven valt in het Zuiderzeemuseum.

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel tickets voor het Zuiderzeemuseum  

Tickets bestellen

Je bestelt tickets via de blauwe buttons op deze pagina. Als je op de button klikt, word je doorgestuurd naar de bestelpagina van het Zuiderzeemuseum. Hier bestel je de tickets met ledenkorting. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Neem op de dag van je bezoek de reserveringsbevestiging van het Zuiderzeemuseum én je ANWB Lidmaatschapspas mee. Je kunt de tickets laten zien vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Dit ticket is niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en/of familiekaart.
  • Museumkaarthouders, VriendenLoterij VIP-KAARThouders en bezitters van een Vriend van het Zuiderzeemuseum ontvangen gratis toegang tot het Zuiderzeemuseum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Zowel het binnenmuseum als het buitenmuseum zijn beiden goed toegankelijk voor mindervaliden. Vraag bij de kassa's om een rolstoelvriendelijke route. Let er op dat het buitenmuseum op authentieke wijze is ingericht waardoor in sommige gedeelten de ruimte vrij beperkt is of de paden stijl omhoog lopen.
  • De parkeerplaats voor het Zuiderzeemuseum verschilt per seizoen. De ANWB-borden naar en in Enkhuizen verwijzen altijd naar de juiste parkeergelegenheid. Klik hier voor de parkeermogelijkheden.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Zuiderzeemuseum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.