Naar artikel

Museon-Omniversum

€ 4,- korting

De toekomst begint bij Museon-Omniversum !

Museon-Omniversum - De toekomst is begonnen!

De Haagse iconen Museon en Omniversum zijn gefuseerd. Samen presenteren zij Museon-Omniversum . Bij Museon-Omniversum draait alles om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling. Verwonder je over de schoonheid van onze planeet in Museon-Omniversum Dome. Leer alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN in de interactieve Museon-Omniversum Expo. En maak kennis met creatieve oplossingen voor de toekomst in Museon-Omniversum NOW! waar je ook zelf in actie komt.

Museon-Omniversum Dome

In Museon-Omniversum Dome zie je hoe prachtig de aarde is. In het enige koepeltheater in de Benelux bekijk je adembenemende grootbeeldfilms over natuur, cultuur en wetenschap. Op een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Met filmbeelden overal om je heen, lijkt het alsof je er zelf bij bent. Een subliem geluidssysteem maakt deze beleving nog intenser.

Museon-Omniversum Expo

In Museon-Omniversum Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Met games, museale objecten, beeld en tekst doe je veel kennis op over de verschillende doelen. Beantwoord prikkelende vragen en ontdek welk type wereldburger jij bent.

Museon-Omniversum NOW!

In het dynamische Museon-Omniversum NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Hoopgevende innovaties waardoor de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. Museon-Omniversum NOW! bestaat uit verschillende zones. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen. Bekijk een tiny house, volg een workshop of kom debatteren in het Clubhuis.

Er is van alles te doen. Voor jong én oud. Laat je verrassen, ga aan de slag en ontdek hoe je zelf het verschil maakt.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Museon-Omniversum voor het verkrijgen van een entreeticket. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je dient via de website van Museon-Omniversum van te voren een reservering te plaatsen. Op het ticket staat in een stappenplan hoe je dit kunt doen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, mits deze op schoot kunnen zitten in de Dome, maar dien je wel aan te geven bij het reserveren.
  • De adviesleeftijd van Museon-Omniversum is vanaf 6 jaar. 
  • Houders van de Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart, Rotterdampas, Ooievaarspas en Vrienden en -relatiekaart van Museon-Omniversum mogen gratis een bezoek brengen aan Museon-Omniversum . Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum en tijd op de website.
  • Tickets geven toegang tot Museon-Omniversum , geopend op alle dagen van de week tot 17:00 uur. Tickets zijn niet geldig voor avondprogramma in het grootbeeldfilmtheater vanaf 18:00 uur.
  • Museon-Omniversum is goed toegankelijk voor rolstoelen. Gebruik de hoofdingang aan de Stadhouderslaan, want de ingang via de tuin van het Kunstmuseum is niet geschikt voor rolstoelen. Er zijn twee rolstoelen beschikbaar (gratis). Deze kun je per e-mail reserveren via info@museon-omniversum.nl. Let op: de zitplaatsen in het grootbeeldfilmtheater zijn geschikt voor rolstoelen met een maximale breedte van 850 mm.
  • Gecertificeerde hulphonden zijn welkom in Museon-Omniversum. Andere dieren zijn niet toegestaan.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Museon-Omniversum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.