Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museon-Omniversum

Tot € 7,- korting

De toekomst begint bij Museon-Omniversum !

Bij Museon-Omniversum draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst! Met de entreeticket heb je overdag toegang tot het museum én de Dome. Beleef een dag vol plezier terwijl je ook leert hoe we samen onze wereld een betere plek maken.

Er is van alles te doen, voor jong én oud. Je leert over de 17 werelddoelen, doet opdrachten binnen thema’s die dicht bij jezelf staan zoals kleding en voeding, en raakt geïnspireerd bij een grootbeeldfilm als je ziet hoe mooi en bijzonder onze planeet is. Bekijk daarnaast de fototentoonstelling over Jane Goodall en De Groene Camera en Ontdek wetenschap & techniek met leuke proefjes in het Discover Lab.

Een met de natuur

Dit jaar draait in Museon-Omniversum alles om de wereldberoemde biologe Jane Goodall en onze relatie met de natuur. In de bekroonde grootbeeldfilm “Jane Goodall: Reasons for Hope” zie je hoopvolle en inspirerende verhalen voor een betere wereld. En in een prachtige fototentoonstelling volg je Jane en haar levenslange inzet voor chimpansees en de natuur. Ook worden er een aantal nieuwe tentoonstellingsruimten geopend en toffe activiteiten georganisserd. Kijk op de website van het Museon-Omniversum voor het complete programma.

One Planet Dome

In One Planet Dome zie je hoe prachtig de aarde is en raak je geïnspireerd hoe je bij kan dragen aan het behoud ervan. Je bekijkt adembenemende grootbeeldfilms over natuur, cultuur en wetenschap. Het is het enige koepeltheater in de Benelux en uniek in Europa. Het scherm is zo groot als twee tennisbanen in de vorm van een halve bol. Met filmbeelden overal om je heen, lijkt het alsof je er zelf bij bent. Een subliem geluidssysteem maakt deze beleving nog intenser.

In de avonden is het museumdeel gesloten en worden er in de Dome films over natuur, cultuur, muziek en wetenschap vertoond. Ook vinden bijzondere activiteiten plaats zoals planetariumshows, lezingen en livestreams van opera’s en concerten.

Met je digitale entreeticket heb je toegang tot één grootbeeldfilm en de tentoonstellingen, themazalen, labs én activiteiten.

Wij bieden momenteel twee verschillende tickets aan voor Museon-Omniversum:

 • Dinsdag deal tickets: tot € 7,- korting - geldig voor een bezoek op een dinsdag in de periode t/m 1 april 2025, uitgezonderd de dinsdagen in de schoolvakanties. Klik hier voor meer uitjes met een dinsdag deal.
 • Reguliere tickets: € 4,- korting - geldig voor een bezoek t/m 1 april 2025

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Museon-Omniversum voor het verkrijgen van een entreeticket. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je dient via de website van Museon-Omniversum van te voren een reservering te plaatsen. Op het ticket staat in een stappenplan hoe je dit kunt doen
 • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, mits deze op schoot kunnen zitten in de Dome, maar dien je wel aan te geven bij het reserveren.
 • De adviesleeftijd van Museon-Omniversum is vanaf 4 jaar
 • Houders van de Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart, Rotterdampas, Ooievaarspas en Vrienden en -relatiekaart van Museon-Omniversum mogen gratis een bezoek brengen aan Museon-Omniversum . Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum en tijd op de website
 • Tickets geven toegang tot Museon-Omniversum , geopend op alle dagen van de week tot 17:00 uur. Tickets zijn niet geldig voor avondprogramma in het grootbeeldfilmtheater vanaf 18:00 uur
 • Kom je met de auto, dan kun je op de parkeerplaats bij de Dome of in de omgeving op straat parkeren. Dit is tot 13:00 uur gratis en daarna € 2,50 per uur. Wil je van de speciale parkeertarieven gebruikmaken? Koop dan een uitrijkaart bij de kassa van Museon-Omniversum. Dit is op basis van beschikbaarheid
 • Museon-Omniversum is goed toegankelijk voor rolstoelen. Gebruik de hoofdingang aan de Stadhouderslaan, want de ingang via de tuin van het Kunstmuseum is niet geschikt voor rolstoelen. Er zijn twee rolstoelen beschikbaar (gratis). Deze kun je per e-mail reserveren via info@museon-omniversum.nl. Let op: de zitplaatsen in het grootbeeldfilmtheater zijn geschikt voor rolstoelen met een maximale breedte van 850 mm
 • Gecertificeerde hulphonden zijn welkom in Museon-Omniversum. Andere dieren zijn niet toegestaan
 • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.