Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slot Loevestein

€ 2,- korting

Het beroemdste kasteel van Nederland, midden in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Kom Loevestein ontdekken

Er is zo veel te beleven in het kasteel, het soldatendorp en de voorburcht. Kom meer te weten over het slot in de Middeleeuwen, over het leven van Hugo de Groot en zijn bijzondere ontsnapping, de staatsgevangenis en over de functie van Loevestein in de Hollandse Waterlinies. Deze bijzondere historie, in combinatie met het indrukwekkende uitzicht en de prachtige natuur zorgen voor een unieke ervaring. Loevestein is een plek om te inspireren en geïnspireerd te raken!

Ruim 660 jaar geschiedenis

Ontdek de meest bijzondere, interessante of verrassende verhalen. Wist je bijvoorbeeld dat er echte katapultkogels zijn gevonden in het Munnikenland? Of dat er tijdens restauraties eeuwenoude muurschilderingen zijn ontdekt? Ontdek hoe er vroeger werd geleefd, wie er woonden en wat zich heeft afgespeeld binnen de vestingmuren. Er zijn altijd gidsen aanwezig om je spannende verhalen en weetjes te vertellen over de geschiedenis van het kasteel. En wil je nog meer weten? Dan kan je een (betaalde) rondleiding reserveren, waarin een museumgids je meeneemt langs de hoogtepunten uit ruim 660 jaar geschiedenis.

Munikkenland

Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal, waar de natuur haar gang kan gaan. Er is een prachtig rivierenlandschap ontstaan waar de kuddes van grote grazers vrij rondtrekken. De kans is groot dat je de Konikpaarden of Rode Geuzen tegenkomt op weg naar Slot Loevestein!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Je hoeft na de aankoop van het ANWB Ticket géén reservering meer te plaatsen op de website van Slot Loevestein.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Slot Loevestein is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.
  • Honden zijn niet toegestaan in de vesting, het kasteel en de bijgebouwen. Met uitzondering van blindengeleidehonden en officiele hulphonden.
  • Slot Loevestein beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer tien minuten lopen naar de vesting.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.