Eropuit in het voorjaar

Lekker een lang weekend vrij of gewoon in het weekend. Het weer varieert van winderig en wispelturig tot zonnig. Maar ook dan is om een dagtrip te maken. We hebben negen tips voor je.

1. Ontsnap aan de stad

Een Escape Tour is een manier om een stad op een bijzondere manier te ontdekken. Met behulp van een app moet je binnen twee uur raadsels oplossen en opdrachten uitvoeren. Doe je het goed, dan ontvang je aanwijzingen om via een geheime uitgang uit een stad als Utrecht, Zwolle, Maastricht of Eindhoven te ontsnappen. Escape tours speel je in teams van twee t/m vier personen.

2. Doe een wandeluitdaging

Voor iedereen die van wandelen houdt, maar een beetje uitgekeken is op het vaste rondje, is er de ANWB Wandelchallenge die je met het hele gezin kunt doen. Kies een route, ga naar het startpunt en begin meteen aan je avontuur. Via het kompas van je telefoon kom je langs bijzondere plekken en krijg je opdrachten waar je punten mee kunt verdienen. Je kunt kiezen uit korte routes (4 à 5 kilometer) of lange routes (7 tot 13 kilometer). Wandelen met kleuters? Kies dan een leuk kabouterpad uit bij jou in de buurt.

3. Geniet van de natuur

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een natuurgebied waar je eindeloos kunt wandelen, zonder iemand tegen te komen. Wandel of fiets door bos en over de heide, stuifzand en grassteppen. Dit is het leefgebied van moeflons, herten, zwijnen en reeën, maar ook van de rugstreeppad, klokjesgentiaan, parelmoervlinder en de wrattenbijter. Je kunt hier een gratis Witte Fiets meekrijgen of gewoon lekker ergens onderuitzakken en van de natuur genieten. Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang. Check vooraf hoe druk het is via de Bezoekersdrukte monitor.

4. Leer tuinieren

Bij De Tuinen van Appeltern wandel je door meer dan tweehonderd voorbeeldtuinen, terwijl je van alles leert over tuinieren, tuinaanleg en de laatste tuintrends. Op het ontdekkingseiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, van kei tot kei springen en over boomstammen lopen. Hier dwalen ze door het Bamboedoolhof, ontdekken ze allerlei speelhuisjes en gaan op zoek naar zo veel mogelijk verschillende vlinders. 

5. Beleef het eilandleven

Hoppend op de rug van een Fries paard, rijdend in een huifkar of wandelend naast een ezel geniet je van het veelzijdige landschap van Terschelling. Je gaat dwars door het bos en de cranberryvelden en over de duinen, het strand en het wad. Bij Puur Terschelling zijn er niet alleen allerlei sportieve activiteiten te doen, maar kun je ook lekker bij een kampvuur zitten met een picknickmand.

6. Scheer rakelings langs de bloeiende bollenakkers

Zo dicht langs de tulpenvelden rijden dat je ze zou kunnen aanraken? Met deze GPS Tour ga je dwars door de bollenakkers in de elektrische Renault Twizy. Het autootje is geschikt voor twee personen en voorzien van GPS-navigatie met gedetailleerde kaarten die je langs een vaste route leiden. Terwijl je geniet van de bloemenvelden, vertelt de audiogids je alles over de omgeving en bezienswaardigheden. Maar je kunt natuurlijk ook op met je eigen auto, de fiets of wandelend genieten van de bloeiende bollenvelden.

7. Zoef door Volendam en omgeving

Zie je jezelf al door Volendam en omgeving zoeven? Op een elektrische scooter, fatbike, e-bike of fiets van Volendam Rent & Event kom je langs Hollandse landschappen, windmolens, weilanden en bezoek je de oude havenstadjes Monnickendam, Marken of Volendam. Vanaf je muisstille elektrische vervoersmiddel kijk je uit over het Markermeer en geniet je van de natuur en de boerderijen.

8. Klim in de Achterhoek

Lekker al je energie eruit gooien? Bezoek bijvoorbeeld Klimbos Achterhoek, waar je met het hele gezin over ladders en netten kunt klauteren, wiebelen over hangbruggen en als een Tarzan van boom naar boom kunt zwaaien, om via de tokkelbaan weer naar de grond te suizen. Kijk hier voor meer klimbossen.

9. Ga spelenderwijs op reis

Zie je op tegen een lange rit richting een vakantieadres of een uitje? Download dan de Holiday Game, die je onderweg kunt spelen op je smartphone of tablet. De tijd vliegt voorbij terwijl je opdrachten doet die te maken hebben met de omgeving waar je op dat moment rijdt. Met de app, die geschikt is voor alle leeftijden, beantwoord je raadsels en krijg je doe-opdrachten. De autospelletjes kunnen gestart worden wanneer je maar wil. Door de vele opdrachten zijn jullie minimaal een uur zoet. Er is ook een versie die je kunt spelen op je vakantieadres.

Speciaal voor jou geselecteerd