Trekauto van het Jaar 2016

Trekauto van het Jaar 2016

De beste caravantrekkers in 4 categorieën

Jaarlijks kiest de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB de beste caravantrekker. Dit jaar is de Opel Astra de Trekauto van het Jaar! Uit een bonte stoet van nieuwkomers heeft de jury deze auto na intensieve tests tot de beste caravantrekker gekozen.

19 auto’s deden mee in deze categorieën:

  • B-klasse: compacte middenklasse
  • C-klasse: middenklasse
  • SUV/MPV 1-klasse: compacte SUV, midi-MPV en cross-over
  • SUV/MPV 2-klasse: gewone SUV en full-size MPV

Elke klasse leverde een winnaar op en uit dat viertal scoorde de Opel Astra het hoogst qua prestaties op de weg, comfort en bagageruimte.

De A-klasse ontbreekt in 2016

Het testveld van de Trekauto van het Jaar 2016 bestaat uit een gevarieerd gezelschap, van de uitgesproken Jaguar XE tot de ‘anonieme’ Volkswagen Touran en van de voordelige Opel Astra tot de gepeperd geprijsde BMW X1. Het valt op dat er een groot aantal SUV’s/MPV's meedingt naar de titel. Veel fabrikanten brengen in 2016 zo’n hoog model op de markt. De A-klasse, waarin vorig jaar de Opel Corsa klassewinnaar werd, ontbreekt in de competitie omdat er geen relevante nieuwkomers in dit marktsegment zijn. In de B- en C-klasse hebben we auto’s met zeer onderscheidende karakters ondergebracht. Een opvallende deelnemer is de Toyota RAV4 Hybrid. Zijn inzet betekent dat voor het eerst in de lange historie van de Trekauto van het Jaar-verkiezing een (gedeeltelijk) elektrische auto meedingt naar de titel.

De volledige test is te vinden in het juninummer 2016 van de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB.

Groepswinnaars Trekauto van het Jaar

C-klasse, middenklasse

C-klasse, middenklasse

Skoda Superb Combi

SUV/MPV 1-klasse

SUV/MPV 1-klasse

Volkswagen Touran

Auto als caravantrekker

Auto als caravantrekker

Welke caravan past achter jouw auto? ANWB lanceert rekenmodule om eenvoudig trekgewicht te bepalen.