Winterbandentest: 185/65 R15 T

De winterbanden testresultaten 2019 voor deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van de Winterbandentest 2019 in maat 185/65 R15 T. Deze bandenmaat kan voorkomen onder auto's zoals de VW Polo, Peugeot 208 en Renault Clio, als ook onder wat oudere modellen uit de middenklasse zoals de BMW 3-Serie E36 en de Volvo S40/V40.

Testresultaten winterbanden 185/65 R15 T

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
15%

Nat
30%

Sneeuw
20%

IJs
10%

Geluid
5%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

Bestel bij
KwikFit
Dunlop Winter Response 2 95,00 + +/++ +/++ + Ø/+ +/++ +  
Pirelli Cinturato Winter 85,00 + +/++ + + Ø/+ + + Bestel
Kleber Krisalp HP3 75,00 + + + + Ø/+ + +/++  
Continental WinterContact TS860 95,00 + +/++ + Ø/+ Ø/+ +/++ +  
Michelin Alpin A4 95,00 + + Ø/+ + Ø/+ Ø/+ ++  
Hankook Winter i*cept RS2 W452 75,00 + + + Ø/+ Ø/+ Ø/+ +/++  
Goodyear Ultragrip 9 95,00 + +/++ Ø + Ø/+ + +  
Nokian WR D4 80,00 Ø Ø/+ +/++ + Ø/+ +/++ Ø/+  
Falken Eurowinter HS01 70,00 Ø/+ + Ø/+ Ø/+ Ø/+ +/++ +  
Vredestein Snowtrac 5 90,00 Ø/+ Ø/+ Ø/+ + Ø +/++ +  
Viking WinTech 75,00 + Ø + + Ø/+ + +  
Gislaved Euro*Frost 6 75,00 Ø/+ Ø Ø/+ + Ø/+ +/++ +  
Kumho WP51 Wintercraft 70,00 Ø/+ Ø/+ Ø + Ø + Ø/+  
Sava Eskimo S3+ 70,00 -/Ø Ø/+ +/++ + Ø/+ +/++ +/++  
Toyo Snowprox S943 75,00 Ø/+ Ø/+ -- + Ø/+ + +/++  
Davanti Wintoura n.b. Ø -- -/Ø + Ø/+ +/++ +/++  

 

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ ruim voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø voldoende --/- slecht
+ goed -/Ø net onvoldoende -- zeer slecht

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw
Verbruik Het verbruik wordt veroorzaakt door de rolweerstand van een band.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De genoemde percentages in de tabel zijn de zogeheten wegingsfactoren. Sommige onderdelen tellen zwaarder mee in het eindoordeel dan andere. Bekijk de resultaten ook met in het achterhoofd wat voor jezelf belangrijk is. Bijvoorbeeld, als je maar erg weinig rijdt is slijtvastheid van minder belang. 

 

 

Opmerkingen bij de banden

 1. Dunlop Winter Response 2

  Testwinnaar, hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op sneeuw en goed tot zeer goed op nat. Laagste verbruik uit de test. Op ijs is de zijdelingse grip iets minder dan gemiddeld. 
 2. Pirelli  Cinturato Winter

  Goed tot zeer goed op nat wegdek. Goede scores op vrijwel alle overige testonderdelen. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) wat betreft de zijdelingse grip op sneeuw.
 3. Kleber Krisalp HP3

  Beste uit de test op droog wegdek. Goed op nat, sneeuw en ijs en een prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op zijdelingse grip in de sneeuw en op wegligging op nat wegdek. Afrolgeluid buiten de auto iets hoger dan gemiddeld.
 4. Continental WinterContact TS860

  Goed tot zeer goed op nat wegdek, goed op droog en op sneeuw. Laag verbruik. Na de Dunlop het hoogste gewogen eindcijfer. Lichte tekortkomingen op ijs (zijdelingse grip, remmen op ijs is wel goed) waardoor de band (net) is afgewaardeerd.
 5. Michelin Alpin A4

  Uitzonderlijk goede slijtvastheid. Goed op droog en op nat wegdek. Lichte tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip, remmen en tractie op sneeuw zijn wel van goed niveau). Hoogste verbruik uit de test.
 6. Hankook Winter i*cept RS2 W452

  Goed op droog, op nat (vooral aquaplaning scores zijn zeer goed) en op sneeuw. Prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op ijs (zijdelingse grip, remmen is wel goed) en op verbruik. Op beide onderdelen maar net de grens van 'goed' niet gehaald.
 7. Goodyear Ultragrip 9

  Goed tot zeer goed op nat wegdek, goed op droog, ijs, verbruik en een goede slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op sneeuw met een onvoldoende voor zijdelingse grip. Remmen en tractie op sneeuw scoren nog wel (net) goed.
 8. Nokian WR D4

  Goed tot zeer goed op sneeuw en ook echt op alle testonderdelen in de sneeuw. Laag verbruik. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Lichte tekortkomingen op een
  natte weg en op slijtvastheid.
 9. Falken Eurowinter HS01

  Goed op nat wegdek, al zijn er wel lichte tekortkomingen op wegligging en zijdelingse grip nat. Geen onvoldoendes. Lichte tekortkomingen op droog wegdek, op sneeuw en op ijs.
 10. Vredestein Snowtrac 5   

  Goed op ijs, een laag verbruik en een goede slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op droog wegdek, op nat wegdek en op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op geluid, buiten de auto is het te hoog.
 11. Viking WinTech

  Goed op droog wegdek en op sneeuw en ijs. Ook goede scores op verbruik en slijtvastheid. Geen onvoldoendes op het rapport. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.
 12. Gislaved Euro*Frost 6

  Stilste band uit de test en een laag verbruik. Goede slijtvastheid en goed op ijs. Lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).
 13. Kumho WP51 Wintercraft

  Goed op ijs en een laag verbruik. Lichte tekortkomingen op droog, op nat en op slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op sneeuw (met een onvoldoende op zijdelingse grip).
 14. Sava Eskimo S3+

  Zeer goed op sneeuw, samen met de Dunlop de beste uit de test. Ook goed op ijs, een zeer goede slijtvastheid en een laag verbruik. Lichte tekortkomingen nat maar zwak op droog wegdek (remmen is goed maar rijeigenschappen en weggedrag op droog zijn onvoldoende).
 15. Toyo Snowprox S943

  Goede slijtvastheid en goed op ijs. Op droog en nat wegdek wel lichte tekortkomingen maar prestaties van voldoende niveau. Slecht op sneeuw, remmen is nog wel voldoende, tractie gaat ook nog maar de zijdelingse grip ontbreekt vrijwel volledig (onveilig).
 16. Davanti Wintoura

  Laagste verbruik uit de test (samen met Dunlop), goede slijtvastheid en goed op ijs. Ronduit slecht op nat wegdek, zowel remmen, wegligging als zijdelingse grip zijn onvoldoende of slecht. Ook zwak (onvoldoende) op sneeuw.