Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haal je aanhanger rijbewijs bij de ANWB in Purmerend

Snel je rijbewijs BE halen

Rijd jij regelmatig met een aanhanger? Of wil je binnenkort met een caravan op vakantie? Dan heb je een BE rijbewijs nodig. Bij de ANWB rijschool in Purmerend zijn er diverse mogelijkheden met betrekking tot het behalen van dit rijbewijs, altijd onder begeleiding van een professionele instructeur!

Vanaf wanneer is het BE rijbewijs verplicht?

Wil je met een auto met aanhangwagen besturen? Wanneer deze meer weegt dan 750 kg en je auto en aanhanger samen meer dan 3500 kg wegen dien je in het bezit te zijn van een aanhanger rijbewijs. Voor het behalen van je rijbewijs E hoef je niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat, maar moet je wel het rijbewijs B hebben. Haal je aanhanger rijbewijs in Purmerend eenvoudig bij de ANWB. 

Praktijklessen en examen

Voor het verkrijgen van je rijbewijs E achter B is het afleggen van een praktijkexamen verplicht. Bij de ANWB Rijschool in Purmerend kun je beginnen met een proefles. Tijdens deze les wordt duidelijk of je geschikt bent voor de eendaagse opleiding of dat je meerdere lessen nodig hebt. De kosten voor het halen van je rijbewijs E vind je hieronder in het tarievenoverzicht. 

Proefles (60 min)€ 59,-
Losse les€ 86,50
Duo opleiding€ 470,-
Dagopleiding 5 uur incl. praktijkexamen€ 729,- € 635,-
Tweedaagse opleiding incl. praktijkexamen€ 750,-


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1 uur.