Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haal je aanhanger rijbewijs in Nijmegen

BE rijbewijs halen in 1 dag

Voor het behalen van je BE rijbewijs in Nijmegen, kun je uitstekend terecht bij de ANWB Rijschool. Voor het behalen van het aanhangwagen rijbewijs heb je geen apart theoriecertificaat nodig, maar je moet wel in het bezit zijn van je rijbewijs B. Om je BE rijbewijs te halen, dien je wel rekening te houden met een wachttijd bij het CBR.

Het BE rijbewijs

Je hebt een aanhanger rijbewijs (E achter B) nodig wanneer je wilt rijden met een aanhangwagen die meer weegt dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) en met de auto samen meer dan 3500 kg.

Om te beginnen aan deze rijopleiding dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Een nieuw theorie-examen afnemen is bij het BE rijbewijs niet nodig.

Hoeveel kost het rijbewijs E achter B?

Een proefles nemen helpt je om je huidige niveau vast te stellen. Dit is handig wanneer je geen ervaring hebt met het rijden met een aanhanger. Is een eendaagse opleiding voor jou niet voldoende om je BE rijbewijs te halen? Dan wordt er een lespakket voor jou samengesteld. De kosten van het BE rijbewijs kun je hieronder vinden. 

Proefles/intest€ 59,-
Losse les€ 80,-
Dagopleiding (5 lessen) incl. praktijkexamen€ 699,-


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1 uur.