Je motorrijbewijs halen in Apeldoorn

Haal je motorrijbewijs op jouw manier!

Motorrijlessen volg je natuurlijk bij de ANWB motorrijschool in Apeldoorn. Bij ons kun je motorrijles volgen op de manier zoals jij het prettig vindt. Profiteer van zeer goede lessen en een hoog slagingspercentage.

Kickstartles van 120 minuten voor slechts €89,-.

Ervaren hoe het is om motor te rijden? Voor slechts €89 rijd je tijdens onze Kickstartles 120 minuten motor onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na je les krijg je een lesadvies op basis van je skills en weet je of motorrijden iets voor jou is.

Aanmelden

Profiteer van onze vele voordelen:

  • Een hoog slagingspercentage
  • Lessen die op jou zijn afgestemd
  • Jij kiest hoeveel lessen je volgt per week
  • Een betrokken rijinstructeur

Lessen en praktijkexamens

Je start met een proeftest waarbij gekeken wordt naar je rijervaring en leersnelheid. Op basis daarvan wordt een lesplan opgesteld met het aantal benodigde motorrijlessen. Na het behalen van je theorie kan je opgaan voor de praktijkexamens (AVB en AVD). Beide onderdelen zijn verplicht voor het halen van je motorrijbewijs. De motorrijbewijs kosten bestaan uit meerdere onderdelen en deze zijn ook afhankelijk van het aantal benodigde rijlessen.

Wat kost het?

Je lesperiode hangt af van je huidige kwaliteiten en niveau, wat tijdens de intest wordt vastgesteld. Verder hangt jouw lesperiode ook af van de wachttijd bij het CBR. Bekijk hieronder de motorrijbewijs kosten per onderdeel in Apeldoorn.

Proefles/intest 120 min  € 89,-
Losse lesprijs motor  € 59,50

 

Theorie certificaat A

Als je nog niet in het bezit bent van je rijbewijs B, moet je eerst je theorie certificaat A halen voordat je kunt starten met de praktijklessen voor je motorrijbewijs A. Ben je in het bezit van rijbewijs B, dan kun je je theorie certificaat A tijdens je praktijkopleiding halen. Bij onze motorrijschool in Apeldoorn kun je terecht voor het benodigde studiemateriaal.

Leeftijdseisen

Voor iedere soort motor gelden er andere regels en leeftijdseisen. Hieronder vind je meer informatie over de typen motoren en op welke leeftijd je mag beginnen met de theorie, motorrijlessen en praktijkexamens.

Als je nog niet in het bezit bent van je rijbewijs B, moet je eerst je theorie certificaat A halen voordat je kunt starten met de praktijklessen voor je motorrijbewijs A. Ben je in het bezit van rijbewijs B, dan kun je je theorie certificaat A tijdens je praktijkopleiding halen. Bij onze motorrijschool in Amsterdam kun je terecht voor het benodigde studiemateriaal.

Voor welk motorrijbewijs ga jij?

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Amsterdam kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 208,-
Praktijkexamen AVD  € 295,25
Theorie-examen € 55,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 2 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan