Een auto kopen of private leasen

Wat is er goedkoper?

In een groot aantal gevallen kun je met private lease goedkoper uit zijn dan wanneer je de auto koopt. Helemaal wanneer je als particulier geld moet lenen om de auto te kopen.

Dit komt omdat leasemaatschappijen met hoge kortingen auto’s kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren. Daar kun je als particulier moeilijk aan tippen. Aan het eind van de leaseperiode is het voor een leasemaatschappij vervolgens veel eenvoudiger om de auto na een aantal jaar weer goed te verkopen.

Voorbeeld maandkosten

Hieronder een voorbeeld van de maandkosten van een Suzuki Swift: van een nieuwe auto, een occasion en dezelfde auto via private lease (vergroting voorbeeld berekening van december 2018).

Zelf berekenen

Wil je voor jouw situatie berekenen waar je voordeliger mee uit bent? Dan kan in drie simpele stappen:

1. Bereken de kosten voor een nieuwe auto

Heb je een bepaalde nieuwe auto op het oog? Zoek de auto op en kies de periode dat je de auto wilt rijden en het aantal kilometers per jaar. In de check hanteren we de gebruikelijke leasetermijnen zodat je het goed kan vergelijken met leasen.

Doe de check voor een nieuwe auto

2. Bereken de kosten voor een bestaande auto (aangeboden occasion of je huidige auto)

Wil je weten wat een occasion of je huidige auto per maand kost om dit te kunnen vergelijken met private lease? Bereken met de check de maandelijkse kosten op basis van leasetermijnen en zonder brandstof, net als bij private lease.

Doe de check voor een bestaande auto

3. Tot slot, bekijk wat een auto via private lease kost

Je kan nu de maandkosten van een nieuwe of bestaande auto vergelijken met de kosten per maand van auto's aangeboden door ANWB Private Lease of andere aanbieders.

Bekijk het aanbod van ANWB Private Lease

Terug naar overzicht Private lease