Auto kopen of leasen? Wat is goedkoper?

Privé leasen iets voor jou? Doe de check!

Private Lease is het rijden van een nieuwe auto voor een vast maandbedrag, je hoeft verder alleen nog rekening te houden met de brandstofkosten. Private lease kan voordeliger zijn dan een auto kopen, zowel met een financiering als met spaargeld. Soms is zelfs een gebruikte auto goedkoper. Vooral kleine auto’s blijken meestal voordeliger met private lease.

Voorbeeld maandkosten

Hieronder een voorbeeld van de maandkosten van een nieuwe auto, een occasion en dezelfde auto via private lease (voorbeeld berekening van mei 2017).

Zelf berekenen

Je kunt ook zelf in drie simpele stappen checken of kopen of leasen voor jou voordeliger is:

1. Bereken de kosten voor een nieuwe auto

Heb je een bepaalde nieuwe auto op het oog? Zoek de auto op en kies de periode dat je de auto wilt rijden en het aantal kilometers per jaar. In de check hanteren we de gebruikelijke leasetermijnen zodat je het goed kan vergelijken met leasen.

Doe de check voor een nieuwe auto

2. Bereken de kosten voor een bestaande auto (aangeboden occasion of je huidige auto)

Wil je weten wat een occasion of je huidige auto per maand kost om dit te kunnen vergelijken met private lease? Bereken met de check de maandelijkse kosten op basis van leasetermijnen en zonder brandstof, net als bij private lease.

Doe de check voor een bestaande auto

3. Tot slot, bekijk wat een auto via private lease kost

Je kan nu de maandkosten van een nieuwe of bestaande auto vergelijken met de kosten per maand van auto's aangeboden door ANWB Private Lease of andere aanbieders.

Bekijk het aanbod van ANWB Private Lease