Ruitensproeiervloeistof controleren

Waar moet je op letten?

Zijn je autoruiten vuil en is je ruitensproeiervloeistof op, dan kun je niet veilig deelnemen aan het verkeer. Gelukkig is bijvullen heel eenvoudig.

Waarom ruitensproeiervloeistof controleren?

Je ziet weinig door de voorruit en wil jouw ruitensproeier activeren. Daarbij gaan de ruitenwissers automatisch aan, maar zonder vloeistof trekken de ruitenwissers lelijke strepen. Voor je het weet, zie je niks meer. Voorkom zo'n situatie door geregeld het niveau van je ruitensproeiervloeistof te controleren.

Er bestaan twee soorten ruitensproeiervloeistof: een zomer- en een winterversie. De eerste is vaak roze of geel van kleur, de tweede blauw. De winterversie bevat antivries en is daardoor bestand tegen lagere temperaturen.

Zomer ruitensproeistof in de winter.

Zelf je ruitensproeiervloeistof bijvullen? Dat kan in 4 eenvoudige stappen:

Stap 1

Ontgrendel de motorkap. Weet je niet waar de hendel zit, zoek dit dan op in het instructieboekje van de auto. Bekijk dan ook meteen waar het reservoir van de ruitensproeiervloeistof zit.

Stap 2

Open de windhaak. Open vervolgens de motorkap en zet deze op de standaard.

Stap 3

Open de dop van het ruitensproeiervloeistofreservoir. Vaak herken je dat reservoir aan een plaatje van een raam met straaltjes water.

Stap 4

Vul het reservoir met ruitensproeiervloeistof, totdat deze vol is. Vergeet niet na afloop de dop van het reservoir ook weer te sluiten.

TIP: zorg dat je altijd een reservefles met ruitensproeiervloeistof bij je hebt.

Advies bij twijfelgevallen

Maakt je auto een raar geluid, hangt er een vreemde geur of weet je niet wat te doen als een lampje gaat branden? Ook dan kun je de Wegenwacht bellen! De Technische Helpdesk is iedere dag bereikbaar tussen 07.00 en 00.00 via 088 269 28 88.

Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp.