Auto kiezen: Energielabel

Een handige manier om de relatieve zuinigheid van een auto te bepalen

Met de huidige benzineprijzen en de toenemende zorgen over ons milieu hechten steeds meer mensen waarde aan auto's die zuinig zijn. Om een goede keuze te maken kun je gebruik maken van het energielabel. Hierop wordt naast brandstofverbruik en CO2-uitstoot, ook de relatieve zuinigheid van de auto vermeld. Op deze wijze kan je gemakkelijk en snel het verbruik van auto's van ongeveer gelijke afmetingen met elkaar vergelijken.

energielabel

Energielabel voor auto's

Energielabels ken je waarschijnlijk al van de koelkasten en wasmachines. Het label tref je nu ook aan op alle voor verkoop tentoongestelde nieuwe personenauto's. Het bevat gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe auto. Het energielabel loopt van A t/m G, waarbij het A-label staat voor het meest zuinig en het G-label voor minst zuinig.

Label geldt voor kleine én grote auto's

Het label heeft niet tot doel om alle consumenten aan te zetten tot het kopen van een kleine auto. Bij de invoering van het energielabel voor auto's is er voor gekozen om op het energielabel de relatieve zuinigheid van een auto weer te geven. U kunt binnen elke grootteklasse kiezen voor een relatief zuinige auto. Auto's met een groen A-label zijn zuinig ten opzichte van andere auto's van vergelijkbare grootte. Auto's met een rood G-label onzuinig voor hun grootte.

Zoek een zuinige auto door het gewenste energielabel te selecteren