Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto's vergelijken? Zo doe je dat!

Ben je op zoek een auto met 5 zitplaatsen, een trekgewicht van minimaal 1.300 kg, automatische transmissie en een maximumprijs van € 30.000? Met de autovergelijker van de ANWB kun je auto's vergelijken en al je eisen en wensen invoeren. Diesel, benzine, hybride of elektrisch, instaphoogte, gewicht en actieradius; met de slimme autokieshulp komt altijd een auto tevoorschijn die aan al je wensen voldoet.

Duik in het testarchief en het vergelijken kan beginnen

Bij de aanschaf van een nieuwe auto ga je niet over één nacht ijs. Om je goed te oriënteren, kun je eerst in het uitgebreide testarchief van de ANWB duiken. Op die manier kun je heel goed een vergelijking tussen auto’s maken. Ga daar voor naar de test- en specificatiepagina van de ANWB website.

Bepaal alle belangrijke criteria

Weet je nog niet precies wel merk type het moet worden of wil je eerst kijken welke brandstofsoort het beste bij jouw jaarkilometrage past, zet dan de belangrijkste criteria op een rijtje. De auto met hoge instap, zoals een SUV en crossover, is de laatste jaren heel populair. Om te bepalen wat voor jou de prettigste instaphoogte is, kun je het beste gewoon een showroom bezoeken om daar de instaphoogte en de zithoogte van auto’s met elkaar te vergelijken.

Prijzen nieuwe auto’s vergelijken

In het oerwoud van merken en modellen is het knap lastig om door de bomen het bos nog te zien. Vergelijk om te beginnen daarom nieuwe auto’s op basis van de nieuwprijs. Dan krijg je al een betere indruk van wat binnen jouw bereik ligt. Misschien komen er wel heel onverwachte kandidaten uit de bus. Met de ANWB auto-informatiezoeker – zeg maar een digitale autovergelijker -vind je de prijzen en uitgebreide specificaties van alle nieuwe auto’s op de Nederlandse markt. Daarnaast kan je 2 á 3 auto's 'naast elkaar zetten' en op allerlei specificaties vergelijken. Duidelijk en overzichtelijk.

Elektrische auto’s vergelijken

Ben je in de markt voor een elektrische auto en wil je het aanbod met elkaar vergelijken, dan gelden meestal andere criteria. Daarbij staat de actieradius bovenaan, maar ook de mate van snelladen is een belangrijk punt. De auto-informatiezoeker voorziet ook hierin. Je vindt volop informatie en tests zodat je weet wat bijvoorbeeld het praktijkverbruik is en dus de daadwerkelijke actieradius. De ANWB doet trouwens jaarlijks onderzoek naar de stand van zaken rond elektrisch rijden. Ook dat helpt bij het vergelijken tussen benzine, diesel, hybride of elektrisch rijden.

Ook occasions vergelijken

Niet alleen voor het vergelijken van nieuwe auto’s vind je alles wat je weten wil op de website van de ANWB. Je vergelijkt er tevens occasions, je vindt er aankooptips, en leest hoe je een proefrit maakt. Zelfs een daadwerkelijke occasion met ANWB-garantie vind je er met een paar muisklikken. Lees de occasiontests waarin de ANWB zijn mening over specifieke modellen met hun sterke en zwakke punten.

De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Andere auto kopen? 

Kies je voor een nieuwe of gebruikte? De ANWB helpt je kiezen en adviseert bij het het kopen.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.