Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe werkt de ANWB Verkoopservice?

Enthousiast geworden over de ANWB Verkoopservice? De ANWB biedt in samenwerking met BCA Autoveiling een alternatieve oplossing voor het verkopen van een auto of motor aan. Zo werkt het!

Stap 1: een gegarandeerde prijs aanvragen

Om een zo nauwkeurig mogelijke prijs af te kunnen geven hebben we de nodige gegevens van je auto nodig:

  • kenteken en kilometerstand
  • merk, type en uitvoering, extra opties
  • de uiterlijke en technische staat van de auto
  • laatste datum in het onderhoudsboekje (indien aanwezig)
  • inschatting van het profiel van je banden in mm (5 mm, 3 mm of bijna geen profiel)

Aanvullend daarop hebben we een aantal foto’s uit specifieke hoeken van de auto nodig (zie voorbeelden hieronder). Zorg ervoor dat de kentekenplaat leesbaar op de foto staat. Als je auto beschadigingen heeft willen we daar ook graag een foto van ontvangen.

Stap 2: een gegarandeerde prijs ontvangen

Met de door jou ingevulde autogegevens en de foto's kunnen de experts van BCA Autoveiling goed inschatten wat de auto op dat moment waard is en geven zij binnen 1 werkdag een gegarandeerde prijs op. Op die prijs worden de servicekosten nog in mindering gebracht. Deze kosten betaal je alleen als je ook daadwerkelijk je auto verkoopt via de ANWB Verkoopservice. De hoogte van de servicekosten hangt af van de hoogte van de prijs en of je wel of geen ANWB-lid bent. Voor ANWB-leden geldt namelijk een korting op die servicekosten. De prijs is 5 werkdagen geldig. Het staat je vrij om hier niet op in te gaan en je auto op een andere manier te verkopen. 

Stap 3: het bod accepteren en je auto inleveren

Als je de prijs accepteert moet je het voertuig inleveren bij een inleverpunt. Hiervoor kun je een afspraak maken bij één van de inleverpunten van de ANWB Verkoopservice.

Op het inleverpunt wordt de auto gecontroleerd op de jou doorgegeven specificaties en eventuele schades. Om te bepalen of schades wel of niet acceptabel zijn, zijn er inleverrichtlijnen opgesteld.

Wat moet je meenemen naar het  inleverpunt?

  • De auto
  • Het kentekenbewijs samen met de tenaamstellingscode
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een machtiging voor als de auto niet op jouw naam staat.

Stap 4: auto verkocht

Na het inleveren van je auto bij een inleverpunt krijg je een vrijwaringsbewijs mee. Dit is het bewijs dat de auto officieel niet meer op jouw naam staat. Als er aan je auto geen mankementen of meer schades zijn aangetroffen dan je had vermeld, dan wordt het gegarandeerde bedrag voor de auto de eerstvolgende werkdag na inlevering automatisch op je rekening gestort.

Vragen over de ANWB Verkoopservice?

Bekijk de veelgestelde vragen