Street Art routes

De kunst ligt op straat

Steeds meer kunstenaars gebruiken de straat als canvas. Waar Street Art in de jaren tachtig begon als illegale graffiti om politieke standpunten mee te verkondigen, is het tegenwoordig een geaccepteerde én gewaardeerde kunstvorm. Kleurrijke muurschilderingen toveren grauwe buurten om in culturele hotspots en kale muren in schilderijen waarnaar je blijft kijken. Vaak vertellen de murals meteen iets over de straat, de stadsgeschiedenis of de buurtbewoners. Maak een Street Art-wandeling en bekijk onbekende stadswijken door een prettig gekleurde bril!

Street Art route Dordrecht

Honderden monumenten, sfeervolle binnenhavens – dat is waar we Dordrecht van kennen. Maar Street Art? Jazeker! Sinds 2016 is de stad verrijkt met een groot aantal muurschilderingen. Soms zijn ze prominent aanwezig, soms moet je even zoeken op een parkeerplein of in een steegje. Ga mee op pad en ontdek dat in Dordrecht de kunst gewoon op straat ligt. Gratis.

Ga naar de route

Street Art route Groningen

De Street Art van Groningen weerspiegelt het karakter van de stad: veelzijdig, sprankelend, vernieuwend én historisch verankerd. Duik de bijzondere straatjes en steegjes in, kijk omhoog, kijk om je heen, en ontdek de fraaiste Street Art.

Ga naar de route

Street Art route Breda

In vijf jaar tijd zijn er in Breda meer dan negentig muurschilderingen aangebracht. De murals hebben saaie parkeerplaatsen, kale muren en onopvallende poortjes omgetoverd tot kleurrijke plekken. Maar de muurschilderingen in Breda zijn meer dan alleen street-art. Ze vertellen ook de verhalen van de stad Breda: van een verwoestende Spaanse aanval en de dodelijke pest eeuwen geleden tot de recente opleving van een voormalige arbeiderswijk. Deze route combineert de historische hoogtepunten van Breda met de mooiste murals. Kijk goed om je heen tijdens de wandeling. Dan ontdek je er ruim dertig!

Ga naar de route

 

Street Art route Heerlen

Heerlen, de voormalige mijnstad, is voor menigeen nog steeds omgeven door een aura van gauwe kleurloosheid. Niets is echter minder waar! Verwacht het onverwachte en val van de ene verbazing in de andere tijdens deze wandeling. De creatieve veelvoud en variatie in ‘Neerlands street-arthoofdstad’ is duizelingwekkend. Je komt ogen tekort. Halverwege de route zorgt het stadspark voor een broodnodig intermezzo en kunnen de indrukken bezinken. En dan op naar de tweede ronde!

Ga naar de route

Street Art route Goes

Wat doe je met saaie muren en grijze flatgebouwen? De Zeeuwse provinciestad Goes wist het antwoord: je versiert ze met muurschilderingen. Deze wandelroute voert langs de mooiste murals van Goes, langs Zeeuwse meisjes, watermannen, duiven en poezen van tientallen meters groot, gemaakt door nationale en internationale kunstenaars. De murals vormen een mooi contrast met de eeuwenoude pakhuizen, haven en vestingwallen van Goes. Een stadswandeling langs oud & nieuw!

Ga naar de route

Speciaal voor jou geselecteerd