Wandelen Groningen

De mooiste wandelroutes en wandelgidsen in Groningen

De provincie Groningen biedt van noord tot west en van zuid tot oost rust en ruimte. Wandelroutes in Groningen lopen door landschappen van ongekende stilte en ongeëvenaarde weidsheid. Voor elke wandeling is Groningen een goede bestemming. Met zijn afwisselende natuur, vele dorpen en steden en mooie wandelroutes zal geen wandeling vervelen.

Wandelaars in de noordelijke provincie zullen zich al snel als een exclusieve gast voelen in een gebied dat eeuwenoude verhalen te vertellen heeft. De weldaad aan rust en ruimte gaan hand in hand met sfeervolle dorpen en een sprankelende stad. Wandelroutes in Groningen leiden dan ook door ongerepte cultuurlandschappen en historische steden.

Wandelroutes in Groningen: Nationaal Park Lauwersmeer

Op de grens van Groningen en Friesland ligt een van de mooiste gebieden aan de uiterste rand van Nederland: Nationaal Park Lauwersmeer. Vooral natuurliefhebbers kunnen tijdens wandelingen in het westen van Groningen hun hart ophalen. In dit gebied leven talloze vogelsoorten, grazen runderen en paarden en is het genieten van het open karakter. Het ruige stuk wildernis, voorheen het terrein van de Lauwerszee, heeft dan ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op wandelaars.

Stedelijke wandelroutes in Groningen

Er gaat letterlijk en figuurlijk niets boven Groningen. De gelijknamige stad vormt het hart van de provincie en is naast een bruisende studentenstad een broedplaats van vernieuwende architectuur en unieke culturele festivals en evenementen. Wandelingen door de stad Groningen leiden langs sfeervolle pleinen, historische pakhuizen, intieme hofjes en bijzondere gebouwen.

Appingedam is de enige andere stad in de provincie met historische stadsrechten. Hoewel een stuk kleiner, zijn wandelroutes in de tweede stad van Groningen meer dan de moeite waard. Hier kun je dwalen door middeleeuwse straatjes en pittoreske bruggetjes. Het oude, kloppende stadshart toont een keur aan monumenten en heeft met de vele sfeervolle restaurants en cafés genoeg aanbod om de wandeling in stijl af te sluiten.

Wandelroute zoeken in Groningen

Ben je op zoek naar een wandelroute in Groningen? Neem een kijkje in onze verzameling.

Wandelroutes Groningen

Wandelgidsen Groningen

Wil je liever een route volgens het boekje wandelen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. Bij ANWB vind je diverse wandelgidsen voor Groningen.

Boeken en gidsen in de webwinkel