Je woonverzekering tijdens en na een verbouwing

5 vragen en antwoorden

Een verbouwing brengt allerlei vragen met zich mee. Zijn je spullen tijdens het klussen wel verzekerd? En maakt het uit als het huis meer waard wordt? Wij geven antwoord op de belangrijkste vragen rondom onze woonverzekering.

1: Is schade door het (ver)bouwen verzekerd?

Je bent in de meeste gevallen verzekerd bij schade door de (ver)bouw. Er moet dan wel sprake zijn van een professionele verbouwing. Ontwerp- en bouwfouten zijn niet meeverzekerd. Check dus vooraf goed of je aannemer met wie je in zee gaat goed werk levert. Voor grote verbouwingen heeft de aannemer een verzekering voor risico’s bij (ver)bouwactiviteiten: de CAR-verzekering.

2. Ben ik ook verzekerd als ik tijdelijk niet in de woning verblijf?

Bij een verbouwing zijn je spullen óók verzekerd als je hier tijdelijk niet woont. Let er wel op dat dit niet langer dan 3 maanden mag zijn. Na die drie maanden wordt de dekking beperkt tot schade door brand, storm, blikseminslag en ontploffing.

3. Zijn verbouwmaterialen ook verzekerd?

Alles wat uiteindelijk onderdeel gaat worden van de woning is verzekerd. Let er wel op dat de spullen goed moet worden opgeborgen achter slot en grendel. Spullen die los buiten liggen, zijn niet verzekerd. Bij diefstal moeten er sporen van braak aan je huis zijn. Bijvoorbeeld een opengebroken slot of een raam dat open is gewrikt.

4. Zijn mijn huis en spullen nog wel verzekerd als deze meer waard worden?

Met onze opstalverzekering vergoeden wij altijd de volledige schade aan je woning. Als je huis meer waard wordt door de verbouwing, ben je dus gewoon nog steeds verzekerd. Kies je naast een verbouwing ook voor een upgrade van je inboedel? Je bent nooit onderverzekerd door de ruime dekking van onze inboedelverzekering. Je bent namelijk verzekerd tot maximaal € 125.000.

5: Moet ik een verbouwing doorgeven?

Met een ANWB Woonverzekering hoef je een verbouwing meestal niet aan ons door te geven. Tenzij je een rieten dak laat plaatsen of naderhand besluit je huis te verhuren of deels zakelijk te gebruiken. In dat geval moet je ons op de hoogte stellen.

ANWB Woonverzekering afsluiten

Ook voor je inboedel- en opstalverzekering kun je terecht bij de ANWB. Als er wat is, dan staan we voor je klaar en nemen we zoveel mogelijk uit handen. Bereken eenvoudig je premie en sluit je verzekering af.

Meer over de ANWB Woonverzekering