Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ongelukjes in huis: wat is verzekerd?

Tegenwoordig werken veel meer mensen thuis. De kans dat er per ongeluk iets kapot gaat wordt daarom groter, zeker als je kinderen hebt. Ben je hier wel goed voor verzekerd?

Een ongelukje in een vol huis zit in een klein hoekje

Een televisie die omvalt of een vaas die in 1000 stukjes breekt. Of dit nu gebeurt tijdens je schoonmaakwoede of het speeluurtje van de kinderen, het kan iedereen overkomen. Zolang er geen opzet in het spel is, is dit gewoon verzekerd in je ANWB Inboedelverzekering.

Kapotte ruit tijdens het buitenspelen

Stel, je kind raakt wat energie kwijt door het trappen van een balletje in de tuin of op het erf. Dan kan het gebeuren dat deze per ongeluk door de ruit van de buren vliegt. Ai, dat is uiteraard niet de bedoeling.

Schade die jij of kind toebrengt aan spullen van anderen is verzekerd op je ANWB Aansprakelijkheidsverzekering. Gaat het om je eigen ruit? Dan is deze verzekerd op de ANWB Opstalverzekering. Heb je een huurhuis? Dan is het gedekt op je ANWB Inboedelverzekering.

Schade aan je laptop of smartphone

Grote kans dat jij of je gezin afleiding zoekt op de smartphone of tablet. Heb je schade? Let er dan wel op dat deze alleen verzekerd zijn als je de aanvullende dekking smartphone en tablets hebt afgesloten bij de inboedelverzekering.

Zorg voor de juiste Woonverzekering

Zorg dat je goed verzekerd bent voor ongelukjes in en om je huis. Kies daarom de juiste woonverzekeringen en aanvullende dekkingen. Check ook op het aantal personen op de polis, zodat alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Let erop dat de voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen.

Nu10%korting
Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Wat te doen bij schade? 

Als je te maken krijgt met schade, dan is dat nooit leuk. Lees de tips om juist te handelen in geval van schade en diefstal.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.