Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Thuiswerken: laptop en mobiel verzekerd?

Het kan zijn dat je een aparte werkkamer hebt of moet improviseren aan de eettafel. Wat je werkplek ook is, er kan altijd per ongeluk iets misgaan. Een smartphone die op de grond valt of koffie die in het toetsenbord van de laptop loopt. Hoe zit dit met de verzekering?

Laptop of smartphone van het werk

Als thuiswerken bij jouw werkgever normaal is, heb je waarschijnlijk een laptop en/of smartphone van de zaak. In dit geval is de verzekering voor de apparatuur via de werkgever geregeld.

Mocht er iets stuk gaan, dan kun je dit aan je werkgever doorgeven. Let op, het moet dan wel gaan om schade die per ongeluk is ontstaan. Bij opzet kun je aansprakelijk gesteld worden.

Eigen laptop of smartphone

Misschien heb je geen apparatuur van de zaak beschikbaar en moet je gebruik maken van je eigen laptop en/of smartphone. In dit geval moet je zelf de verzekering regelen. Je laptop is standaard verzekerd op de ANWB Inboedelverzekering. Sluit voor je mobiel hierbij de aanvullende dekking smartphone & tablets af.

Goed verzekerd met een inboedelverzekering

Zorg dat je goed verzekerd bent tijdens het thuiswerken. Sluit daarom een inboedelverzekering mét de juiste aanvullende dekkingen af.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Wat te doen bij schade? 

Als je te maken krijgt met schade, dan is dat nooit leuk. Lees de tips om juist te handelen in geval van schade en diefstal.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.