Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom een reisverzekering regelen voor je vakantie?

Een onderdeel van je vakantievoorbereiding is het regelen van een reisverzekering. Heb jij hier al aan gedacht? Wellicht vraag je je nog af waarom een reisverzekering eigenlijk nodig is. Wij helpen je hier graag een handje bij, dus lees gauw verder.

Waarom een reisverzekering nodig is

Met een reisverzekering verzeker je risico’s die je niet zelf kunt of wilt dragen tijdens vakanties en weekendjes weg. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakantie. Hieronder staan drie belangrijkste redenen om te kiezen voor een reisverzekering:

1. Onvoorziene kosten

Als er iets tijdens je reis gebeurt heb je vaak te maken met extra kosten. Bijvoorbeeld doordat een reisgenoot in het ziekenhuis belandt. Hierdoor moet je misschien een paar keer naar het ziekenhuis reizen en maak je dus extra kosten. Een reisverzekering biedt dan uitkomst voor het vergoeden van deze extra kosten. 

Maar ook vergoedt een reisverzekering een opsporingsactie of een reddingsactie als iemand iets overkomt tijdens een wandeling in de natuur. Of krijg je een vergoeding bij vertraging op de heen- of terugreis door een stakingsactie of natuurramp. 

2. Medische kosten in het buitenland 

Gebeurt er iets tijdens je vakantie? En moet je bijvoorbeeld naar een ziekenhuis? Dan betaalt de Nederlandse zorgverzekering (basisverzekering) die kosten volgens het Nederlandse tarief. Maar word je per ambulance gebracht naar een privékliniek? Dan is een vergoeding volgens het Nederlandse tarief vaak niet genoeg.  

Kies je voor een reisverzekering van ANWB? Dan ben je met de dekking Medische kosten verzekerd voor deze hoge kosten. 

Met de dekking Medische kosten vergoeden wij ook het wettelijk eigen risico van de zorgverzekering. Dit wettelijk eigen risico is € 385,-. Maar let op: Heb je een zorgverzekering met een vrijwillig, extra eigen risico? Dan betaal je dit extra eigen risico zelf. Wij betalen dan alleen het wettelijk eigen risico van € 385,-. 

3. 24/7 hulp van onze Alarmcentrale

Met de ANWB Reisverzekering staat de Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar. Je kunt rekenen op advies en ondersteuning op het moment dat jij het nodig hebt. Zij helpen je met wat je het beste kunt doen, regelen tickets als familie moet overkomen en zoeken het best passende ziekenhuis voor je. Verder is je verzekeraar aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgen ze bijvoorbeeld ook voor medische ondersteuning in het buitenland en/of voor de terugkeer naar Nederland.

De ANWB Doorlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een dekking voor wintersport, medische kosten en annulering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wil je weten welke reisverzekering van ANWB in jouw situatie voordeliger is? Maak dan gebruik van onze keuzehulp.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.