Waarom een reisverzekering regelen voor je vakantie?

Een onderdeel van je vakantievoorbereiding is het regelen van een reisverzekering. Heb jij hier al aan gedacht? Wellicht vraag je je nog af waarom een reisverzekering eigenlijk nodig is. Wij helpen je hier graag een handje bij, dus lees gauw verder.

Waarom reisverzekering

Waarom een reisverzekering nodig is

Met een reisverzekering verzeker je jezelf voor risico’s die je niet kunt of wilt dragen tijdens jouw vakanties en weekendjes weg. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakantie. Hieronder vind je de drie belangrijkste redenen.

1. Medische kosten verzekerd

Een zorgverzekering vergoedt niet altijd alle kosten als je bijvoorbeeld ziek wordt op vakantie en daardoor langer in het buitenland moet blijven. Een zorgverzekering vergoedt medische kosten tot de prijs die de behandeling in Nederland kost. Zijn die kosten in het buitenland hoger, dan betaal je zelf de rest bij als je niet aanvullend bent verzekerd of geen reisverzekering mét een dekking voor medische kosten hebt.

2. 24/7 hulp van onze Alarmcentrale

Met de ANWB Reisverzekering staat de Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar. Je kunt rekenen op advies en ondersteuning op het moment dat jij het nodig hebt. Zij helpen je met wat je het beste kunt doen, regelen tickets als familie moet overkomen en zoeken het best passende ziekenhuis voor je. Verder is je verzekeraar aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgen ze bijvoorbeeld ook voor medische ondersteuning in het buitenland en/of voor de terugkeer naar Nederland.

3. Verzekerd tegen onvoorziene kosten

Een reisverzekering vergoedt meer dan je denkt. Als je in het buitenland in het ziekenhuis belandt en daar een paar nachten moet blijven, vergoedt de reisverzekering extra hotelovernachtingen voor bijvoorbeeld je partner. Maar denk ook aan andere kosten, zoals eten en taxi’s om van en naar het ziekenhuis te komen.

Wat dekt een reisverzekering?

De meeste reisverzekeringen vergoeden standaard:

  • Vergoeding van gemaakte extra kosten vanwege een onverwachte gebeurtenis.
  • Hulpverlening in het buitenland.
  • Terugkeer naar Nederland (repatriëring).

De ANWB Doorlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een dekking voor wintersport, medische kosten en annulering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wil je weten welke reisverzekering in jouw situatie voordeliger is? Maak dan gebruik van onze keuzehulp en krijg direct advies.



Reisverzekering

Bereken je premie