Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huisdieren

Zijn huisdieren op reis verzekerd?

Zijn huisdieren op reis verzekerd?

Kun jij niet zonder jouw huisdier op vakantie of op reis? Dat is natuurlijk geen probleem, je kunt een huisdier altijd met je meenemen. Maar net als bij mensen kan een huisdier ziek worden, gewond raken of overlijden. Heel vervelend, zeker als je zelf voor alle kosten moet opdraaien. Met een ANWB Reisverzekering ben je standaard verzekerd voor kosten door ziekte van je huisdier.

Kosten ziek huisdier

Vanuit de basisdekking ontvang je een vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke medische kosten die je moet maken voor jouw huisdier als deze plotseling levensbedreigend ziek wordt, ernstig gewond raakt of overlijdt tijdens de reis in het buitenland. Deze kosten worden vergoed uit de Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering tot maximaal € 150,-.

Medische kosten huisdieren en annuleringsverzekering

Als je door de ziekte, verwonding of overlijden van jouw huisdier tijdens de vakantie de reis eerder beëindigt dan kun je ook een beroep doen op jouw annuleringsverzekering. Wil je (ook) een annuleringsverzekering afsluiten? Dan kun je jouw huisdier meeverzekeren als aanvullende dekking. Dit is ook van toepassing als je jouw huisdier in een asiel in Nederland hebt achtergelaten. Bij annulering van de reis moet de ernst van de ziekte, verwondingen of het overlijden aangetoond worden met een schriftelijke verklaring van een dierenarts.

Wil je jouw huisdier(en) toevoegen op de annuleringsverzekering? Dit is alleen telefonisch of per e-mail mogelijk. Bij een luxe dekking is deze optie niet mogelijk.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.