Reisverzekering


Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is

Reisverzekering

Altijd verzekerd van de beste hulp op reis

ANWB is dé expert in Nederland op het gebied van vervoer en recreatie. Daarom ga je met een ANWB Reisverzekering altijd onbezorgd op vakantie: de ANWB Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar om je te helpen.

Consumentenbond Als beste getestBeste uit de test

De ANWB Doorlopende Reisverzekering is door de Consumentenbond in oktober 2017 uitgeroepen tot 'Beste uit test'. 

Stel zelf jouw reisverzekering samen

Met een reisverzekering heb je recht op een vergoeding als je te maken krijgt met extra kosten door een onverwachte gebeurtenis. Bijvoorbeeld als je ziek wordt, niet mag reizen en daardoor langer in het buitenland moet verblijven. Wij bieden een basisverzekering die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals bagage, medische kosten of wintersport.

Welke reisverzekering past bij mij?

Als beste getest

Doorlopende Reisverzekering

Waarom deze verzekering?

  • Beste uit de test Consumentenbond
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Gezinskorting: vanaf 4e persoon gratis

Kortlopende Reisverzekering

Waarom deze verzekering?

  • Goed verzekerd voor één vakantie
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale

Uitgelicht

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Je reis omboeken of annuleren als je niet meer naar je vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën? Dat kan met de nieuwe annuleringsdekking Terrorisme en Natuurrampen.

Tijdelijk in het buitenland

Tijdelijk in het buitenland

Ga je langere tijd naar het buitenland voor een wereldreis, studie of stage? Met de ANWB Reisverzekering kun je onbezorgd genieten van je avontuur.

 

 

Contact & Service

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Een Kortlopende Reisverzekering sluit je af voor de duur van een vakantie. Met de Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ook voor weekendjes weg en voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling. Je kunt daarbij kiezen uit een maximale reisduur van 60 of 180 dagen. Lees hier meer over het kiezen tussen een Doorlopende Reisverzekering of Kortlopende Reisverzekering.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met deze aanvullende dekking worden de noodzakelijke en onvoorziene medische kosten, als gevolg van een ziekte of een ongeval vergoed. De dekking Medische kosten is een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering.  


Wij adviseren je om beide dekkingen mee te verzekeren op je polis als je gaat skiën of snowboarden.

 

Als je gaat werken, studeren of stage lopen in het buitenland, en het gaat om onbetaald administratief werk, dan kun je je verzekeren met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Ook voor een lange reis of wereldreis kun je bij ons terecht. Standaard ben je verzekerd als je maximaal 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijft. Ga je langer weg? Dan kun je je binnen de doorlopende reisverzekering aanvullend tot maximaal 180 dagen verzekeren.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht