Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Misverstanden over een rechtsbijstandverzekering

5 misverstanden op een rijtje

Veel mensen hebben een beeld van wat een rechtsbijstandverzekering doet en waarvoor het dient. Helaas kloppen deze ideeën niet altijd, en kunnen ze je ervan weerhouden om tijdig hulp te zoeken. In dit artikel zetten we de meest voorkomende mythen en misverstanden op een rij, zodat je goed geïnformeerd kunt beslissen of een ANWB-rechtsbijstandverzekering iets voor jou is.

Misverstand 1: "Een rechtsbijstandverzekering is alleen nuttig als je vaak een advocaat nodig hebt." 

Zelfs als je maar af en toe juridisch advies nodig hebt, is een rechtsbijstandverzekering handig. Het is een verzekering die je beschermt tegen onverwachte kosten voor een advocaat, mediator of juridisch adviseur. Een rechtsbijstandverzekering dekt je bij veel voorkomende problemen zoals burenruzies, verkeersovertredingen, problemen met een webshop of een conflict met je werkgever. 

Misverstand 2: "Ik kan beter direct een advocaat inschakelen." 

Advocaten zijn gespecialiseerd, maar vaak duur en niet altijd gemakkelijk te vinden. Niet bij ieder conflict is het nodig om een advocaat in te schakelen. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op deskundige juridische hulp zonder je zorgen te hoeven maken over het zoeken van de juiste hulp en de bijkomende kosten. De ANWB-rechtsbijstandverzekering zorgt voor de juiste juridische specialist, zodat je snel weet welke stappen je kunt nemen. 

Misverstand 3: "Ik krijg alleen hulp bij grote conflicten." 

Met rechtsbijstand krijg je niet alleen hulp bij grote conflicten, maar juist ook bij kleinere problemen, zoals een meningsverschil met een internetprovider of een conflict over de arbeidsvoorwaarden met je werkgever. Een rechtsbijstandverzekering helpt je bij allerlei juridische kwesties, afhankelijk van de gekozen dekking. 

Misverstand 4: "Een rechtsbijstandverzekering is te duur."

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn vaak lager dan wat je zelf zou moeten betalen voor een advocaat of mediator bij één conflict. Bovendien kun je kiezen uit verschillende dekkingen, zoals verkeer, consument & wonen, arbeid & inkomen, persoon & familie, of fiscaal & vermogen. Zo betaal je alleen voor de dekking die bij jou past en krijg je waar voor je geld. 

Misverstand 5: "Een rechtsbijstandverzekering dekt alles." 

Hoewel een rechtsbijstandverzekering veel dekt, zijn er uitzonderingen. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen, zodat je weet wat wel en niet wordt gedekt en niet voor verrassingen komt te staan. 

Met een ANWB-rechtsbijstandverzekering kun je altijd rekenen op deskundige juridische hulp, zo sta je er nooit alleen voor. Kies een dekking die bij jou past en bescherm jezelf tegen onverwachte juridische problemen. 

 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.