Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom is een rechtsbijstandverzekering op vakantie handig?

Op vakantie wil je zorgeloos kunnen genieten. Lekker ontspannen en je nergens druk om maken. Toch kan er onverwacht iets misgaan. Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn, zodat zorgen zoveel mogelijk uit handen worden genomen. Waarom een rechtsbijstandverzekering op vakantie handig is? We geven 6 voorbeelden.

1. Vertraagde of geannuleerde vlucht

Helaas zijn vertragingen door de drukte en personeelstekorten op vele luchthavens steeds gebruikelijker. Als door lange wachttijden bij de security check je vlucht naar jouw vakantiebestemming mist en daardoor ook meteen je hotelovernachting, dan kan een luchthaven aansprakelijk gesteld worden. De ANWB Rechtsbijstandverzekering mét dekking Verkeer helpt je te bepalen waar je recht op hebt en kosten te verhalen.

2. Verkeersongeluk in het buitenland

Met de ANWB Rechtsbijstandverzekering met de dekking Verkeer ben je wereldwijd verzekerd voor de kosten van juridische hulp bij conflicten in het verkeer. Krijg je te maken met een verkeersongeluk door iemand anders veroorzaakt? Dan helpt deze verzekering de schade te verhalen op de aansprakelijke.

3. Ontevreden over vakantie accommodatie

Ben je na een lange reis aangekomen op je vakantiebestemming, blijkt je accommodatie in werkelijkheid af te wijken van hetgeen dat je geboekt hebt. Je hoopt het niet, maar het komt toch met enige regelmaat voor. In dit geval adviseren wij om het direct kenbaar te maken bij de reisorganisatie, het hotel, de camping of verhuurder om samen naar een oplossing te zoeken. Mocht de klacht ernstig zijn en niet worden opgelost, kun je altijd juridisch advies inwinnen.

4. Conflict over huurauto

Ga je een auto huren in het buitenland? Let dan goed op bij het reserveren van een huurauto om te voorkomen dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Lees hier meer over in onze 15 tips auto huren in het buitenland. Mocht er een conflict ontstaan over het contract van de huurauto, dan kun je de rechtsbijstandsverzekering inschakelen voor juridische hulp.

5. Ongeval in het buitenland

Mocht er tijdens jouw vakantie een ongeval gebeuren, waarbij de tegenpartij jou aansprakelijk stelt, dan is het inschakelen van juridische hulp verstandig.

6. Conflict over je vakantiehuis

Bezit je een vakantiehuis voor eigen gebruik binnen Europa? Dan kun je te maken krijgen met een conflict over je Franse chateau of Italiaanse villa. Denk aan problemen met de aannemer die je vakantiewoning verbouwt of een discussie met de buren over de grenzen van het perceel. Met de ANWB Rechtsbijstandverzekering inclusief dekking Fiscaal en Vermogen krijg je juridisch advies en hulp. Zo kun je zorgeloos genieten van je vakantiestulpje, wat er ook gebeurt.

ANWB Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Met de ANWB Rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op hulp en advies bij juridische conflicten. Stel zelf je verzekering samen en kies de dekkingen die jij nodig hebt. Met de dekking Verkeer kun jij ook tijdens jouw vakantie terugvallen op de rechtsbijstandverzekering, zoals in bovengenoemde situaties 1 t/m 5. De ANWB Rechtsbijstandverzekering werkt samen met ARAG en hun netwerk aan experts en juristen. Er staan ruim 500 juridisch specialisten klaar om je te helpen.

Rechtsbijstandverzekering 
Met onze rechtsbijstandverzekering kan je rekenen op de beste deskundige rechtshulp. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning, een conflict met je werkgever of na een aanrijding. Je stelt je verzekering zelf samen met de verschillende dekkingen.
Rechtsbijstandverzekering afsluiten: 7 tips 
Overweeg je om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Wellicht heb je nog wat vragen of wil je van tevoren een aantal zaken afwegen. ANWB heeft daarom 7 tips voor je op een rijtje gezet.
Is een rechtsbijstandverzekering nodig? 
De ANWB heeft een aantal veel voorkomende vragen onder elkaar gezet zodat je zelf kunt afwegen of de rechtsbijstandverzekering voor jou nodig is.