Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking fiscaal & vermogen

Juridische hulp bij financiële zaken

Met de dekking fiscaal & vermogen ben je verzekerd voor rechtshulp bij vermogenszaken. Bijvoorbeeld bij conflicten over je vakantiewoning, met de Belastingdienst of over vermogensbeheer. Deze dekking kan je alleen afsluiten in combinatie met de dekking consument & wonen.

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Vergoedingen | Veelgestelde vragen

Wanneer komt deze dekking van pas?

In sommige situaties kan je extra goed juridische hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij conflicten over ingewikkelde onderwerpen zoals vermogensbeheer of het belastingstelsel. Ben je het niet eens met je belastingaanslag, een besluit over toeslagen of over de WOZ-waardering van je huis? Of heb je een conflict met een financiële instelling die voor jou geld beheert of belegt? Dan staan wij voor je klaar met juridische hulp. Bekijk hieronder alle andere situaties die onder de dekking vallen.

Wat valt onder de dekking?

De dekking van fiscaal & vermogen verschilt per verzekeringsgebied. Bekijk hieronder de situaties waarin je juridische kosten worden gedekt.

In de Europese Unie

  • Bij conflicten over je vakantiewoning, op voorwaarde dat de woning in eigen bezit, in het buitenland en alleen voor eigen gebruik is.

In Nederland

  • Bij conflicten over vermogensbeheer.
  • Bij conflicten met de Nederlandse Belastingdienst, bij een besluit rondom belastingen of heffingen dat alleen jou treft.

Wat is de vergoeding? 

Bij deze dekking is het kostenmaximum € 50.000,- per gebeurtenis. Er geldt geen minimaal belang.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.