Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vakantie annuleren

Stel, je moet door onverwachte omstandigheden een vakantie annuleren of voortijdig afbreken. Hoe kun je je verzekeren voor de kosten die daarbij komen kijken?

Waarom een annuleringsverzekering?

Als je een vakantie hebt geboekt en je wilt jouw vakantie annuleren, moet je annuleringskosten (schadevergoeding) betalen aan de reisorganisatie. Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten als de reis niet door kan gaan.

Geldige reden

De reden voor annulering moet dan wel onvoorzien en niet door jou te voorkomen zijn. Bijvoorbeeld als een ouder kort voor vertrek overlijdt, je je been breekt terwijl je wilt wandelen op vakantie of als je onverwacht een herexamen moet doen na je eindexamen bij een meerjarige opleiding.

Wat als je je vakantie moet annuleren?

Mocht je voor vertrek onverhoopt je vakantie moeten annuleren, zijn er een aantal zaken die je moet doen.

  • Meld het zo snel mogelijk bij je reisorganisatie
  • Check of het een geldige annuleringsreden is
  • Verzamel de documenten (annuleringskostennota reisbureau, boekingsnota en bewijs met betrekking tot de annuleringsreden)
  • Meld je schade via Mijn ANWB

Mocht je tijdens je vakantie naar huis moeten, neem dan contact op met onze alarmcentrale zij kunnen je helpen dit te regelen. Thuis kun je de schade bij ons via Mijn ANWB melden.

Waarom een kortlopende annuleringsvezekering?

Met de ANWB Kortlopende Annuleringsverzekering ben je voor één vakantie verzekerd voor de kosten van het annuleren van jouw vakantie. De verzekering stopt automatisch na deze vakantie.


 

Waarom een doorlopende annuleringsverzekering?

Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van iedere geboekte reis het hele jaar door verzekerd. Ook voor weekendjes weg in Nederland, concertkaarten en theaterkaarten.

Wat zijn de voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering?

  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • 5% ANWB ledenvoordeel
  • Ook voor concertkaarten