Weer en verkeer

Weer en verkeer

Tips en adviezen voor het rijden bij regen, mist, storm, gladheid, hitte en laagstaande zon!

Weer en Verkeer

Goed voorbereid de weg op gaan is het halve werk!

Het weer heeft veel invloed op de omstandigheden op de weg, je gedrag als verkeersdeelnemer en dus ook op de verkeersveiligheid. De belangrijkste tips en adviezen voor het veilig rijden bij regen, mist, storm, laagstaande zon, hitte en gladheid hebben we voor je op een rij gezet.

Tips en adviezen voor rijden bij...

Mist

Mist

Bij slecht zicht door mist is het zaak je snelheid aan te passen en goed afstand te houden. Daarbij is je zichtbaarheid ook erg belangrijk. Want vanaf hoeveel meter zicht mag je eigenlijk je mistlamp gebruiken?

Gladheid

Gladheid

Rijden bij sneeuw of bevriezing kan behoorlijk verradelijk zijn. Snelheid, remmen, optrekken..., het 'werkt' allemaal net even anders. En, ook winterbanden zijn geen totaaloplossing.

Storm

Storm

Als het buiten echt 'spookt' / stormt, kan het gevaarlijk zijn om de weg op te gaan. Windstoten en slagregens zijn veradelijke weersomstandigheden en verdienen dan ook al je aandacht op de weg.

Wateroverlast

Wateroverlast

Het kan zó hard regenen, dat straten en tunnels blank komen te staan. Maar kun je probleemloos door zo’n diepe plas heen rijden? Mag je stoppen op de vluchtstrook? En wat doe je bij aquaplaning?

Laagstaande zon

Laagstaande zon

Je knijpt je ogen tot spleetjes, en nóg zie je niet veel. Zonsopkomst en -ondergang zijn prachtig, maar in het verkeer ook ronduit gevaarlijk. Want bij laagstaande zon gebeuren meer ongelukken.

Hitte

Hitte

Tijdens de zomer, als de zon volop schijnt, is het heerlijk genieten, maar in de auto kan het dan echt heel warm worden. Lees onze tips om het in je auto (en je hoofd) koel te houden.

Andere leden bekeken ook