Gladde wegen na lange periode van warmte / droogte

In de winter, bij temperaturen onder nul, houden we allemaal wel rekening met gladde wegen. Maar weet je dat er, na een lange periode van warm en droog weer, ook een 'zomerse' variant van gladheid bestaat? 

Gladheid door olie- en rubberresten na langdurige droogte


Deze vorm van gladheid doet zich voor bij lichte regen na een lange periode van droogte. Vuilresten op de weg mengen met regendruppeltjes en veranderen in een dunne, slijmerige gladde laag. Het gaat om resten olie, rubber en stof. Bij hardere regen wordt het vuil snel weggespoeld.

Als het glad is, dan is het belangrijk om afstand te houden. Je hebt dan namelijk een langere remweg en extra ruimte op de weg voor je geeft je namelijk meer tijd om te reageren. Trek rustig op, rem voorzichtig, en blijf bovenal alert.

Voorkom vertraging
Vertraging op de weg door drukte / weersomstandigheden is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier, via de verkeersverwachting, goed te informeren. Zo kan je ook vertraging door pech verminderen. Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.