Gladde wegen in de zomer

Na een lange periode van warm en droog weer kan er bij lichte regen gladheid op de weg ontstaan. Dan is het belangrijk om afstand te houden.

Gladheid door olie- en rubberresten na langdurige droogte


Deze vorm van gladheid doet zich voor bij lichte regen na een lange periode van droogte. Vuilresten op de weg mengen met regendruppels en veranderen in een dunne, slijmerige gladde laag. Het gaat om resten olie, rubber en stof. Bij hardere regen wordt het vuil snel weggespoeld.

Als het glad is, is het belangrijk om afstand te houden. Je hebt namelijk meer tijd nodig om te reageren, omdat je een langere remweg hebt. Trek bij zomerse gladheid rustig op, rem voorzichtig en blijf alert.

Voorkom vertraging 
Vertraging op de weg door drukte of weersomstandigheden is lastig en vervelend, maar voor een deel te voorkomen door je vooraf goed te informeren. Bijvoorbeeld via de verkeersverwachting. Vertraging oplopen door pech kun je verminderen wanneer je pechhulp van de Wegenwacht afsluit. Met 900 wegenwachten zijn we altijd in de buurt en helpen we je zo snel mogelijk weer op weg.