Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gladde wegen in de zomer

Na een lange periode van warm en droog weer kan er bij lichte regen gladheid op de weg ontstaan. Dan is het belangrijk om afstand te houden.


Vuilresten op de weg mengen zich bij lichte regen met de druppels en veranderen in een dunne, slijmerige gladde laag. Het gaat om resten olie, rubber en stof. Bij hardere regen wordt het vuil snel weggespoeld.

Als het glad is, is het belangrijk om afstand te houden. Je hebt namelijk meer tijd nodig om te reageren, omdat je een langere remweg hebt. Trek bij zomerse gladheid rustig op, rem voorzichtig en blijf alert.

Voorkom vertraging

Vertraging op de weg door drukte of weersomstandigheden is lastig en vervelend. Voor een deel is het te voorkomen door je vooraf en onderweg goed te laten informeren. Bekijk voor vertrek de verkeersverwachting en gebruik tijdens de reis de ANWB Onderweg app voor actuele verkeersinformatie.

Vertraging oplopen door pech kun je verminderen wanneer je pechhulp van de Wegenwacht afsluit. Met 900 wegenwachten zijn we altijd in de buurt en helpen we je zo snel mogelijk weer op weg.

Downloadnu
ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fiets- en wandelknooppuntenplanners en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!