Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gladde wegen in de zomer

Na een lange periode van warm en droog weer kan er bij lichte regen gladheid op de weg ontstaan. Dan is het belangrijk om afstand te houden.


Deze vorm van gladheid doet zich voor bij lichte regen na een lange periode van droogte. Vuilresten op de weg mengen met regendruppels en veranderen in een dunne, slijmerige gladde laag. Het gaat om resten olie, rubber en stof. Bij hardere regen wordt het vuil snel weggespoeld.

Als het glad is, is het belangrijk om afstand te houden. Je hebt namelijk meer tijd nodig om te reageren, omdat je een langere remweg hebt. Trek bij zomerse gladheid rustig op, rem voorzichtig en blijf alert.

Voorkom vertraging 
Vertraging op de weg door drukte of weersomstandigheden is lastig en vervelend, maar voor een deel te voorkomen door je vooraf en onderweg goed te informeren. Bekijk van tevoren de verkeersverwachting en gebruik tijdens de reis de Onderweg app voor actuele verkeersinformatie. Vertraging oplopen door pech kun je verminderen wanneer je pechhulp van de Wegenwacht afsluit. Met 900 wegenwachten zijn we altijd in de buurt en helpen we je zo snel mogelijk weer op weg.

Bezoek Keukenhof met ledenvoordeel Tot 5,- korting

Keukenhof is dé plek om van 21 maart t/m 12 mei te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen.

De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!