Singapore

In een van de meest indrukwekkende steden ter wereld kun je de mix van Chinese, Maleisische en Indonesische culturen in het eten proeven. Bekijk de vele winkels in deze miljoenenstad en geniet van een Tiger-bier in een lokale bar. Wil je de drukte mijden? Stap dan op de fiets om het eilandje Sentosa te verkennen of ga op nachtsafari in de Singapore Zoo. En in het centrum van het eiland Singapore ben je er helemaal 'uit': daar hoor je alleen maar de geluiden van de jungle.

Kunst en cultuur

In 1819 ontstond hier de eerste Britse handelspost; in 1824 nam de East India Company Singapore over. In 1955 kreeg de Britse kroonkolonie een grondwet met kiesrecht voor de hele bevolking alsmede vergaande autonomie. Na de onafhankelijkheid in 1963 werd Singapore in 1965 een republiek, waarvan de president sinds 1991 bij algemene verkiezingen wordt aangewezen.

Natuur

Aan de ingang tot de Straat van Malakka liggen het hoofdeiland Singapore en 54 kleinere eilandjes, waarvan er ongeveer 25 bewoond zijn. Een dam (spoor- en autoweg) verbindt Singapore met het Maleisische schiereiland. De tropische flora en fauna zijn door de bouwdrift ver teruggedrongen.

Winkelen

Singapore staat bekend als winkelparadijs vanwege de grote aantallen moderne winkels. De bekendste winkelstraat is Orchard Road waar in grote moderne warenhuizen de nieuwste mode, schoenen en cosmetica wordt verkocht. Er zijn ook talloze kleine winkels en vlooienmarkten. Halverwege het jaar is er een maand lang uitverkoop waarbij de prijzen drastisch worden verlaagd. Typische souvenirs zijn sieraden, kristal, elektrische apparaten, horloges, mode, kruiden, en batik. Je kunt ook kleding op maat laten maken. Afdingen op de markt wordt aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.

Meer tips voor Singapore

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar Singapore? Bereid je goed voor met onze praktische informatie. Van lokale verkeerszaken tot informatie over je rijbewijs in het buitenland.

Bekijk praktische informatie Singapore