Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek de beste reistijd voor Singapore

Of je nu op zoek bent naar een bijzondere verre reisbestemming, de imposante cultuur of van plan bent om op een actieve vakantie naar Singapore te gaan: op reis wil je graag goed weer. In Singapore geniet je tijdens een vakantie van een hoge temperatuur. Gemiddeld is het altijd rond de 30 graden. De luchtvochtigheid bevindt zich daarnaast rond de 80 procent. Aangezien Singapore vlak bij de evenaar ligt, is het aantal zonuren dagelijks gedurende het hele jaar vrijwel hetzelfde. De beste reistijd om Singapore te bezoeken, wordt daarom vooral bepaald door de hoeveelheid neerslag.

Het klimaat van Singapore

Singapore beschikt over een tropisch klimaat. Er zijn bovendien geen seizoenen zoals wij die hier in Europa kennen. Er wordt slechts een onderverdeling gemaakt in het droge en natte seizoen. In het droge seizoen valt er echter ook vrij veel regen, op circa zeventien dagen per maand. De vele neerslag heeft te maken met de moessons. De noordoostelijke moesson begint gedurende de Europese wintermaanden en is de start van het regenseizoen. De klamme lucht wordt door veel Europeanen veelal als onaangenaam ervaren. De zuidwestelijke moesson start eind juni en brengt ook veel neerslag, maar minder dan tijdens de wintermaanden.

De beste maanden om naar Singapore te reizen

De beste reistijd om naar Singapore te reizen, zijn de maanden maart tot en met september. In deze maanden valt de minste neerslag en is de luchtvochtigheid aangenamer. Overdag ligt de temperatuur rond de 32 graden, 's avonds koelt het af naar circa 24 graden. Gemiddeld beschik je over zes uren zon per dag. Bereid je dus voor op een warme vakantie in Singapore. Met de juiste kleding, een zonnebril en zonnebrandcrème is dat geen enkel probleem. Of neem lekker een duik in zee, waar het gemiddeld circa 27 graden is.

Op zoek naar wat anders?

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Singapore 
Van de levendige straten in Chinatown tot Palawan Beach in Sentosa of dansende schilderijen in het National Museum Singapore.
Alles voor je vakantie naar Singapore 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Singapore.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.