Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De mooiste bezienswaardigheden van Singapore

Van de levendige straten in Chinatown tot Palawan Beach in Sentosa of dansende schilderijen in het National Museum Singapore. Dit zijn de indrukwekkende bezienswaardigheden van Singapore.

Wat te doen in Singapore?

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en bestaat uit 63 kleine eilanden tussen Indonesië en Maleisië. Ondanks de afmeting (ter grootte van Zeeuws-Vlaanderen) is het land een van de modernste landen ter wereld. Je bevindt je in een metalen jungle tussen wolkenkrabbers en futuristische gebouwen in de Gardens by the Bay. Leer meer over de geschiedenis van de stad in het National Museum Singapore of bezoek het laatste traditionele dorp Kampong Lorong Buangkok. Ontdek het beste van Singapore met deze indrukwekkende bezienswaardigheden.

1. Marina Bay Sands: een vogelperspectief over Singapore

Een Las Vegas-stijl casino, een hotel van 2500 kamers en het hoogst gelegen zwembad ter wereld – dat is het Marina Bay Sands-gebouw in de Marina Bay Waterfront van Singapore. Deze bekende bezienswaardigheid van Singapore bestaat uit drie losse torens van 55 verdiepingen die op het dak met elkaar verbonden zijn door een schip. Hier vind je een icoon van de stad: de 150 meter lange Infinity Pool waarbij je een panoramisch uitzicht hebt op de wolkenkrabbers van Singapore. Let op: het zwembad is alleen voor hotelgasten toegankelijk.

Een net zo spectaculair uitzicht heb je vanaf het SkyPark Observation Deck op de 57e verdieping. In tegenstelling tot het zwembad is dit platform toegankelijk voor iedereen die een ticket heeft. Loop over de houten vlonder van het observatiedek en kijk uit op Gardens by the Bay, de Marina Bay Waterfront en de talloze wolkenkrabbers in het centrum.

2. Sentosa Island: tropisch pretpark in de betonnen jungle

Op slechts 15 minuten ten zuiden van Marina Bay Waterfront ligt het vierde grootste eiland van Singapore: Sentosa Island. Naast dat je met de auto naar het eiland kunt, vertrekt vanaf Mount Faber ook een kabelbaan naar het ‘pretpark van Singapore’. De naam komt niet alleen door de geliefde stranden maar ook door het water- en avonturenpark van het eiland, waar meer dan tien glijbanen je opwachten.

Op Sentosa vind je drie populaire zandstranden. Bezoek het populaire Siloso Beach, waar veel watersporten worden aangeboden of Palawan- en Tanjong Beach die geschikt zijn voor gezinnen. Loop over de 100 meter lange hangbrug van Palawan Beach, die het zuidelijkste punt van het Aziatische vasteland verbindt met Sentosa Island. Of bezoek het eerste drijvende waterpark van Singapore. In de branding van Palawan Beach liggen tientallen opgeblazen obstakels, waar mensen van alle leeftijden welkom zijn!

3. Dwaal langs gelukskatten en lampionnen in Chinatown

Wist je dat 76 procent van de Singaporese bevolking van Chinese afkomst is? Het is dan ook niet verrassend dat Chinatown een van de bruisendste wijken van Singapore is. Je beleeft Chinatown het beste door langs lokale markten en door de smalle straten van de wijk te dwalen. Luister naar de Chinese melodieën uit de boxen van schreeuwende marktmannen, die hun gouden gelukskatten onder de rode lampionnen van de straat hebben uitgesteld. Vrijwel overal kom je eetkramen tegen. Probeer de specialiteit van Singapore, Hainan Chicken Rice, dat bestaat uit rijst en kip gekookt in verse bouillon van gember, knoflook en pandan-bladeren.

Bezoek het Chinatown Heritage Center, een museum over het leven van de eerste Chinese immigranten in Singapore (19e eeuw). Loop hier door kamers van niet meer dan enkele vierkante meters, waar vaak hele gezinnen woonden in 1950. Stapelbedden fungeren als tafels, doeken worden gebruikt als deuren en keukengerei hangt aan de muren.

4. Dansende schilderijen in het National Museum van Singapore

Het oudste museum van Singapore, dat dateert uit 1887, is het National Museum Singapore. Het gebouw in renaissancestijl kent hightech exposities die ruim zevenhonderd jaar aan geschiedenis van Singapore tentoonstellen. Je vindt hier meer dan zeventienhonderd voorwerpen en interactieve elementen zoals de Story of the Forest, een van de permanente tentoonstellingen van het museum. Hier worden 69 schilderijen van de William Farquhar Collection of Natural History Drawing driedimensionaal afgebeeld.

Deze portretten zijn een greep uit de gehele collectie, die bestaat uit 477 kunstwerken. William Farquhar was de eerste Britse commandant van Singapore in de 19e eeuw en liet gedurende die tijd Chinese kunstenaars de lokale flora en fauna, zoals de doerian, in kaart brengen. Gedigitaliseerde versies van deze doeken draaien 360 graden om je heen en lijken te zweven door de lucht. Download de bijbehorende app, maak foto’s van de dieren of planten en leer zo meer over de natuur van Singapore.

5. Ga terug in de tijd in Kampong Lorong Buangkok

Een van de laatst overgebleven traditionele dorpen van Singapore is het uit 1956 daterende Kampong Lorong Buangkok. Wat voorheen een moeras was, is nu een oase van rust middenin de betonnen metropool van Singapore. Hier heb je nog echt het dorpse gevoel van ons-kent-ons, aangezien in de wijk slechts dertig families van Maleisische of Chinese afkomst wonen. Kampong komt dan ook uit het Maleis, en staat voor een aantal huizen dichtbij elkaar die een gemeenschap vormen.

De sterke economische groei heeft hier maar weinig aangetast. In Kampong Lorong Buangkok waan je je niet tussen de torenhoge wolkenkrabbers van het centrum maar loop je tussen de rondrennende kippen op het terrein van felgekleurde huizen met golfplaten daken. Asfaltwegen maken plaats voor grindpaden en zandwegen die je langs dichtbegroeide tuinen leiden. Let op: respecteer de privacy van de mensen die hier wonen en banjer niet zomaar de tuinen in.

6. Verken de mystieke tuinen van Gardens by the Bay

De surrealistische botanische tuinen Gardens by the Bay zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van Singapore. 101 hectare aan tuinen en glazen kassen geven je het gevoel in Pandora, de wereld van Avatar, te zijn. De achttien futuristische Supertree Grove-bomen torenen 25 tot 50 meter boven je uit en tellen ruim 162.000 tropische planten als varens en orchideeën. Bewonder deze bomen in de avond, wanneer een lichtshow van 15 minuten afspeelt op de torens. Gekleurde lichtjes fonkelen op het ritme van de muziek die elke maand verandert – van Pirates of the Caribbean tot kerstliedjes in de winter.

In een van de drie kassen vind je Cloud Forest. Wandel over de brug rondom deze 42 meter hoge toren in de kas, die is bedolven onder kleurrijke bloemen en planten als tropische mossen en waterkruikplanten. Een 35 meter hoge waterval vindt zijn weg door de begroeiing en creëert een mystieke mist rondom de toren.

7. De legende van het nationale icoon Merlion

Dwaal door Singapore en je komt geheid een opmerkelijk beeld tegen van een leeuwenkop en vissenstaart: Merlion. Dit symbool van Singapore heeft een mythisch verleden. De waterspuwende leeuwenkop verwijst naar de legende van Sang Nila Utama, de prins van Palembang, die in de 13e eeuw het eiland Temasek ontdekte (Maleis voor meer). Eenmaal aan land jaagde hij langs de rivier en spotte een leeuwachtig wezen. Sang Nila Utama vatte dit op als een zegen van de goden en stichtte de stad Singapura, wat ‘Lion City’ in het Sanskriet betekent. De staart van de vis symboliseert de beginjaren van Singapore als vissersdorp op het eiland Temasek.

Bewonder het 8,6 meter hoge beeld aan de monding van de Singapore-rivier, waar het waakt over de Marina-baai. Kom in de avond, wanneer het witte beeld verlicht wordt en helder afsteekt tegen de fonkelende skyline van Singapore.

8. Kleurrijke sari’s en de tempel van Kali in Little India

Smalle straten gevuld met de geur van kruidnagel en jasmijn, chaotisch verkeer en kleurrijke slingers – dat is Little India. Struin door een van de levendigste wijken van Singapore rondom Serangoon Road, waar bijna tien procent van de bewoners van Singapore woont. Op bijna elke hoek van de straten vind je hennatattoo-artiesten en kruidenmarkten waar vrouwen in kleurrijke sari’s langslopen.

Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden is de Sri Veeramakaliamman-tempel. Deze tempel is een van de oudste in het land, die door de eerste Indiërs van Singapore, in de 19e eeuw werd gebouwd. De tempel is opgedragen aan godin Kali, de vernietiger van kwaad, die de Indiase immigranten een veilig gevoel in een nieuw land gaf. De ingang herken je gelijk aan de honderden kleurrijke afbeeldingen van Kali die de 18 meter hoge ingang sieren. Binnen vind je talloze afbeeldingen van Kali met doodshoofden-ketting, die symbool staat voor het verdrijven van het kwaad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.